PAC | 13/11/2018  Ruralcat

Jordà reclama la regionalització dels fons de la nova PAC per una gestió més eficient dels ajuts

La consellera d’Agricultura s’ha reunit a Brussel·les amb la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Meritxell Serret per tractar la posició de Catalunya en relació a la futura PAC.

el Govern de la Generalitat ha analitzat a fons la proposta de la Comissió Europea

el Govern de la Generalitat ha analitzat a fons la proposta de la Comissió Europea

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, es va reunir ahir amb la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Meritxell Serret, a la seu de la delegació a Brussel·les. La reunió va servir per tractar la posició de Catalunya en relació a la futura Política Agrària Comuna (PAC) 2021-2027 i sobre temes relacionats amb les polítiques marítima i pesquera de la Unió Europea.

En relació a la PAC, la consellera Jordà va explicar que el Govern de la Generalitat ha analitzat a fons la proposta de la Comissió Europea i que s’està tancant un document consensuat amb el sector que s’aprovarà en les properes setmanes. Ha afirmat Jordà: “Com a Govern de la Generalitat lamentem que les polítiques de desenvolupament econòmic social i de cohesió social vagin a la baixa en el nou Marc Financer de la UE que s’ha d’aplicar a partir del 2021. Això redueix els diners previstos a la política agrària comuna i implica un reequilibri de responsabilitats entre la UE i els Estats Membres. La subsidiarietat estableix que tinguin més responsabilitats en la definició i aplicació de les polítiques de la PAC en el seu territori, perdent una part de l’adjectiu comuna de la política agrària".

En aquest sentit, Jordà va explicar que "el Govern de la Generalitat reclama la regionalització dels fons i que els plans estratègics s’estableixin a nivell territorial amb l’objectiu de poder fer una gestió més eficient i eficaç dels ajuts. Des de Catalunya necessitem poder definir les nostres polítiques agràries”. La consellera també va demanar que les persones i empreses que tenen l’activitat agrària com a l’activitat principal siguin els beneficiris prioritaris dels ajuts.

A la reunió, la consellera i la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea també van abordar el Reglament que ha de regular el fons de les polítiques marítima i pesquera de la UE, el FEMP, i del reglament de la pesca d’arrossegament. El Fons Europeu Marítim i de la Pesca de Catalunya és un dels principals instruments de què disposa la Generalitat per tal de promoure una política estructural dirigida al món pesquer, amb l’objectiu d’ajudar els pescadors en la transició a la pesca sostenible, ajudar les comunitats costaneres a diversificar les seves economies i finançar projectes per a crear ocupació i millorar la qualitat de vida a les costes europees.

 

Informació relacionada