CIÈNCIA | 14/11/2018  Ruralcat

Catalunya s’omple d’activitats de divulgació científica en el marc de la Setmana de la Ciència

Del 9 al 18 de novembre té lloc arreu de Catalunya la 23a edició de la Setmana de la Ciència. Al llarg d’aquests dies se celebren diverses activitats de divulgació científica, com ara jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs o tallers científics.

La setmana vol apropar la divulgació científica a la ciutadania

La setmana vol apropar la divulgació científica a la ciutadania

Aquests dies la ciència és la protagonista de moltes de les activitats que es celebren arreu de Catalunya, en motiu de la Setmana de la Ciència, que enguany arriba a la seva 23ª edició amb moltes activitats de divulgació científica. Es tracta d’una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Entre les activitats programades destaquen els tallers científics, exposicions, un planetari familiar, xerrades científiques, tallers, jornades, gimcanes i activitats infantils, entre d’altres. A més, el passat 7 de novembre es va celebrar el Dia de la Ciència a les Escoles, una jornada on més de 100 investigadors van realitzar conferències divulgatives de forma simultània a centres d’educació secundària d’arreu Catalunya, en què van participar 12.000 alumnes.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català promoguda per la Generalitat de Catalunya, i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

 

Notícies relacionades