ALIMENTACIÓ | 07/12/2012  RuralCat

El Gran Recapte arriba als 2.291.000 quilos d'aliments

Hi han participat prop de 13.000 voluntaris, en algun dels 1.100 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions

Font: Fundació del Banc dels Aliments

Font: Fundació del Banc dels Aliments

Segons ha informat la Fundació Banc dels Aliments, el Gran Recapte ha arribat als 2.291.000 quilos d’aliments, superant l’objectiu de les 1.400 tones marcat a l’inici de la campanya.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya és una iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments, amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”, que insta la ciutadania a donar aliments per a les persones més necessitades. Enguany hi han participat prop de 13.000 voluntaris i voluntàries de forma directa, recollint aliments durant un dia i mig en algun dels més de 1.100 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions. 

Aliments recollits als punts de recollida:

Tarragona: 100.000kg.
Lleida: 220.000 kg.
Girona: 350.000 kg
Barcelona: 1.200.000kg.
Donacions online web Banc dels Aliments: 140.000 kg.
Donacions a través de linies "la Caixa" i treballadors: 174.000 kg.
Recollides TMB, donacions empreses, recollides treballadors i escoles i altres: 107.000 kg.
TOTAL: 2.291.000 kg.
 
Els responsables del Banc d'Aliments han explicat que aviat els aliments començaran a arribar a les més de 200.000 persones que reben ajuda mensualment a través de la xarxa de 754 entitats de Catalunya.
 

La Fundació Banc dels Aliments i el DAAM

La Fundació Banc dels Aliments és, juntament amb Càritas i Creu Roja, una de les entitats de distribució d’aliments més importants del país i compta amb seus a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Enguany celebra el seu 25è aniversari.
 
El Departament d'Agricultura manté un estreta col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments, i  tant es així que el passat mes d’octubre va signar un conveni amb aquesta entitat per a subvencionar la transformació de la fruita retirada del mercat per Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya en sucs que seran distribuïts de forma gratuïta a les persones més necessitades. La subvenció atorgada per la Generalitat per a dur a terme aquest projecte és de 180.000 euros. Amb aquest acord, la Fundació Privada Banc dels Aliments es compromet a dur a terme el projecte treballant amb organitzacions de productors per a dirigir les retirades de préssec i nectarina que es realitzin a la transformació en suc i responsabilitzar-se de la gestió amb elles. El conseller Josep Maria Pelegrí va participar en la presentació del Gran Recapte, celebrada a Barcelona, on va fer una crida per a què la societat s’impliqués en aquesta iniciativa solidària i s’animés a ser voluntari, i ell mateix ho va ser en un supermercat de Lleida.
 
D’altra banda, a finals d’octubre, el conseller Pelegrí també va presidir, a Barcelona, la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, en una acte celebrat a la seu del Banc dels Aliments, en el decurs del qual el titular del DAAM va fer entrega d’un certificat a les catorze cooperatives col·laboradores amb aquesta institució, que també van rebre la Cullera 25 anys Banc dels Aliments per part del seu president, Antoni Sansalvadó.