Ferran Adrià "deconstrueix" el menjar d´hospital
La Fundació Sociosanitària de Manresa ha informat que el xef Ferran Adrià ha presentat a l'Hospital Sant Andreu de Manresa (Barcelona) un nou tipus de menjar triturat que respecta els sabors i aromes dels aliments, inclosos plats tradicionals com l'escudella catalana, per a pacients que no poden mastegar.
Ferran Adrià treballant amb el seu equip. Font: Maribel Ruíz de Erenchun
El resultat ha estat aplicar als plats triturats la "deconstrucció" que el cuiner del Bulli va crear el 1994: cuinar, triturar, muntar, emplatar i guarnir. El cuiner ha expressat la seva emoció després de constatar l'èxit del projecte, del qual es beneficien el 50 per cent dels pacients d'aquest centre hospitalari, ja que permet degustar noves textures i gaudir de plats nutricionalment tan complets com el pollastre amb samfaina, la truita de patates o l'arròs a la cassola.
La Fundació Alicia
El nom de la fundació neix de la fusió d' "alimentació" i "ciència", i va ser creada per la Generalitat de Catalunya y Caixa Manresa. Ferran Adrià és membre de la junta directiva i el cardiòleg Valentí Fuster n'és l'assessor.
Informació relacionada
- ENTREVISTA A FERRAN ADRIÀ "Prefereixo una bona sardina a una llagosta dolenta"
- INNOVACIÓ ALIMENTÀRIA L'IRTA i la Fundació Alícia uneixen forces en el projecte CENIT FUTURAL
- Fundació Alícia, Alimentació i Recerca
- Fundació Sociosanitària de Manresa