SUBSIDI AGRARI | 18/03/2010  RuralCat

El Govern espanyol es compromet a rebaixar les jornades per accedir al subsidi agrari

El Ministeri de Treball ha acordat amb les Federacions Agroalimentàries de CCOO i UGT reduir el nombre de jornades necessàries per accedir al subsidi i a la renda agrària, fins a situar-lo en una franja entre 18 i 25 jornades, davant de les 35 que es necessiten actualment.

treballs camp

 

Els sindicats han emès un comunicat en què es diu que l'executiu aprovarà un Decret Llei en el Consell de Ministres de divendres vinent que preveurà diferents mesures per pal·liar la pèrdua d'ocupació en el sector agrari, i que en el cas d'Andalusia i Extremadura està impossibilitant als treballadors agrícoles reunir els requisits necessaris per sol·licitar i accedir a la Renda Agrària i Subsidi Agrari.
Aquesta primera mesura beneficiarà 221.403 treballadors, entre renda agrària (59.099) i subsidi agrari (162.304) a Andalusia i Extremadura.
Paral·lelament Treball ha proposat la moratòria i l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social, amb una modulació diferent en terminis i quanties, així com l'exoneració de quotes de la Seguretat Social tant per a treballadors com empresaris en casos d'Expedients de Regulació d'Ocupació.
Alhora, els representants dels treballadors han reclamat que aquestes accions excepcionals s'apliquin també a les Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa i Castella i Lleó.
Els sindicats han proposat habilitar un crèdit extraordinari per a un Pla Especial de Foment d'Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides Extraordinari i incrementar els Fons dels Plans de Foment d'Ocupació Agrària de 2010 en un 2 per cent, el Govern ha proposat una pujada de l'1 per cent que consideren insuficient.