VI | 22/11/2018  Ruralcat

El projecte de Llei vitivinícola de Catalunya supera el debat a la totalitat al Parlament

L'objectiu principal de la nova legislació és l'adaptació de la normativa catalana del 2002 a l'actual normativa europea i s’actualitzarà la regulació de les autoritzacions de la vinya.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant el debat al Parlament

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant el debat al Parlament

“Volem seguir aprofundint en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, emparats en les 12 Denominacions d’Origen catalanes, i que han estat la clau per augmentar la seva quota de mercat”. Són paraules de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va presentar ahir al Parlament de Catalunya el projecte de la Llei Vitivinícola de Catalunya, que ha superat el debat a la totalitat, sense cap esmena a la totalitat, i ara seguirà la tramitació parlamentària habitual per culminar la seva aprovació definitiva.

Teresa Jordà ha recordat que el conjunt dels vins catalans són els més consumits a Catalunya per sobre del vi procedent de la primera DO de l’Estat espanyol. A més, són motor d’exportació agroalimentària a Catalunya, on més del 45% dels vins  i més del 65 % del cava s’exporten. En aquest sentit, la consellera d’Agricultura ha destacat que “garantir l’origen, qualitat i traçabilitat dels vins ens enforteix a nivell internacional.”.

Jordà ha explicat que l’objectiu principal d’aquesta nova norma, que substituirà l’actual del 2002, és la posada al dia de la normativa vitivinícola catalana d’acord amb la legislació europea. “La nova regulació europea ens ofereix una oportunitat per renovar la legislació catalana del sector vitivinícola augmentant la seguretat jurídica dels productors i elaboradors de vins de Catalunya”, ha afegit la consellera.

Amb la nova normativa, s’actualitzen aspectes de la regulació del potencial vitivinícola català com ara les autoritzacions de vinya, especialment tenint en compte les situacions que planteja la normativa europea a partir de 2016, el registre vitícola o les varietats de vinya de vinificació que es podran plantar, replantar o empeltar a Catalunya.