Completen el genoma de la síndria
Un grup internacional de més de 60 investigadors de la Xina, Estats Units i Europa ha completat la seqüència genètica de la síndria (Citrullus lanatus). El descobriment pot ajudar a desenvolupar síndries més nutritives, saboroses i resistents.
Un grup internacional de més de 60 investigadors de la Xina, Estats Units i Europa ha completat la seqüència genètica de la síndria (Citrullus lanatus). El descobriment pot ajudar a desenvolupar síndries més nutritives, saboroses i resistents.
Els estudis han confirmat que la domesticació de la síndria ha provocat que perdi part dels gens de resistència i que les varietats silvestres tenen més diversitat genètica i gens de resistència actius. També han identificat diversos gens associats als trets de qualitat, mida, gust, contingut en sucres o metabolisme de la citrulina, compost biològic que el metabolisme transforma en arginina, un aminoàcid involucrat en diferents activitats de les glàndules endocrines, i capaç de produir efectes beneficiosos en el sistema circulatori i immunitari.