R+D | 12/12/2012  RuralCat/Nature

Completen el genoma de la síndria

Un grup internacional de més de 60 investigadors de la Xina, Estats Units i Europa ha completat la seqüència genètica de la síndria (Citrullus lanatus). El descobriment pot ajudar a desenvolupar síndries més nutritives, saboroses i resistents.

sindria

Un grup internacional de més de 60 investigadors de la Xina, Estats Units i Europa ha completat la seqüència genètica de la síndria (Citrullus lanatus). El descobriment pot ajudar a desenvolupar síndries més nutritives, saboroses i resistents.

Els estudis han confirmat que la domesticació de la síndria ha provocat que perdi part dels gens de resistència i que les varietats silvestres tenen més diversitat genètica i gens de resistència actius. També han identificat diversos gens associats als trets de qualitat, mida, gust, contingut en sucres o metabolisme de la citrulina, compost biològic que el metabolisme transforma en arginina, un aminoàcid involucrat en diferents activitats de les glàndules endocrines, i capaç de produir efectes beneficiosos en el sistema circulatori i immunitari.

L'estudi, publicat a la versió electrònica de la revista Nature Genetics revela que el genoma de la síndria domèstica conté 23.440 gens, aproximadament el mateix nombre que el genoma humà. El grup va comparar el genoma de 20 síndries diferents i va desenvolupar un mapa de variació genètica de primera generació (HapMap).