FORMACIÓ | 13/12/2012  RuralCat/DAAM

Un oli produït pel CCA de Gandesa rep el màxim guardó de la DOP Terra Alta

L'oli Olikua ha estat guardonat amb l'"Oli Premium", la màxima distinció que atorga la DOP de l'Oli de la Terra Alta, en reconeixement a la tasca de producció d'oli verge extra de qualitat

oli

L’oli Olikua, produït pel Centre de Capacitació Agrària de Gandesa dintre de les pràctiques del CFGM d’Olis d’oliva i vins que imparteix actualment, ha estat guardonat amb el guardó “Oli Premium”, màxima distinció que atorga la DOP de l’Oli de la Terra Alta, en reconeixement a la tasca de producció d’oli verge extra de qualitat. 

El jurat del premi estava compost pels membres del panell oficial de tast d’Olis de Catalunya. 

Aquest oli representa fidelment els olis produïts a la comarca, amb la varietat Empeltre com a predominant. Cal dir que les olives són de producció pròpia de la finca que disposa l’Escola i d’aquesta manera es tanca tot el cicle, producció-elaboració-comercialització, treballant els temes dintre dels crèdits corresponents del Cicle Formatiu.
 
El lliurament ha tingut lloc el dia 8 de desembre dintre dels actes de la Festa de l’Oli de la Fatarella, on l’Escola hi tenia un estand i tots els visitants han pogut degustar aquest oli.