PREMIS | 26/11/2018  Ruralcat

Els Porc d’Or 2018 premien un total de 43 explotacions porcines

Prop de 1.000 professionals del sector porcí van acudir el passat divendres 23 a Lleida a la celebració de la XXV edició d'aquests guardons que premien l’excel·lència en la producció porcina.

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades

Prop d’un miler de professionals del sector porcí, entre productors, tècnics i veterinaris, així com representants de l'administració i de les principals associacions sectorials van assistir a Lleida a la celebració de la XXV edició dels prestigiosos premis Porc d'Or, organitzats per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Un total de 49 guardons han estat lliurats a 43 a explotacions de porcí de set comunitats autònomes i 15 províncies com a reconeixement a la seva tasca i esforç diari

De caràcter anual i àmbit estatal, aquests guardons, que representen l'excel·lència en la producció porcina, s'atorguen a les explotacions adherides al BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol).

La granja Peculo – Agropecuaria del Isábena, de l’empresa Mazana Piensos Compuestos, situada a Osca, es va endur el màxim guardó, el Porc d'Or de Diamant. El Premi especial del MAPA (Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació) a “Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient” va recaure a la granja de Pontevedra Sueiro. Una granja de Girona, Can Ballau, de l’empresa Can Ballau SCP (Pinsos Sant Antoni), va rebre el premi a la Màxima Productivitat per arribar a la xifra rècord de 38,97 garrins deslletats per truja i any. Per la seva part, Explotaciones Pellicer Sorolla S.L. va ser reconeguda amb el Porc d’Or Zoetis a la Innovació pel seu nou projecte dirigit a reduir les baixes per aixafament en la maternitat porcina mitjançant l'ús d'un sistema d'aire comprimit.

Els 45 premis restants, estatuetes d'or, plata i bronze atorgades en base als criteris tècnics de Productivitat Numèrica (PN), Taxa de Parts (TP) i Longevitat (LG), s'han repartit entre set comunitats autònomes i catorze províncies.

Per primera vegada, Catalunya i Aragó van empatar en la classificació de comunitats autònomes premiades, amb 13 guardons. En tercer lloc, Castella i Lleó, que va rebre 6 guardons, seguida per Navarra, amb cinc, i Galícia, amb quatre. Van tancar la classificació Castella La Manxa i La Rioja amb dos premis cada una.

La cerimònia va comptar amb la presència del secretari general d'Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Miranda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Josep Usall i el president de l'Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Manuel García, entre d’altres.

Aquesta XXV edició ha acumulat un total de 127 nominacions i 45 premiats per cada categoria i per cada criteri, d'entre prop de 800 explotacions i més de 950.000 reproductores analitzades adherides al BDporc, en base als criteris reguladors i al reglament dels premis Porc d'Or.

 

Informació relacionada