GASTRONOMIA | 19/03/2010  RuralCat/Ajuntament de St. Boi

La carxofa és la protagonista de la Mostra Gastronòmica de Sant Boi

El proper diumenge 28 de març tindrà lloc l'11a Carxofada i 2a Mostra Gastronòmica Sant Boi Degusta Carxofes. Aquesta festa popular tornarà a promoure el consum de la carxofa com a element identificatiu del municipi per la seva tradició i qualitat. Els visitants podran tastar la carxofa cuinada per diversos restaurants de la ciutat.

carxofada

Detall del cartell de l'11a Carxofada i 2a Mostra Gastronòmica Sant Boi Degusta Carxofes.

 

Des de les 11 del matí, la rambla de Rafael Casanova acollirà les propostes d'una quinzena de restaurants. Els plats, sempre amb la carxofa com a ingredient principal, ompliran d'olors, colors i gustos la diada fins a les 17 h. Es podran assaborir plats com les carxofes amb bolets, rissoto i estofat de carxofes, crep farcida de carxofa...
Estan previstos dos tipus de tasts:
  • Quatre plats amb beguda, pa, postres, cafè i vi o cava. El preu serà 12 euros, el mateix dia i 10 euros, venda anticipada.
  • Un plat per 2 euros.
Els tiquets es poden adquirir anticipadament als casals de barri, als restaurants participants i als concessionaris FIAT del Baix Llobregat. El mateix dia de la mostra es podran comprar al punt d'informació que s'habilitarà.
 

Altres activitats a la trobada culinària

A més de visites guiades a Can Torrents (12 h) i les Termes Romanes (13 h), està prevista la I Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, la IV Trobada de Puntaires La Unió i Concurs de Guants i tallers d'activitats per als infants.
D'altra banda, la festa de diumenge es completarà amb un convidat especial: l'autobús commemoratiu dels èxits obtinguts la temporada passada pel FC Barcelona. El vehicle serà a la plaça de l'Ajuntament, entre les 17 i les 21 h.