INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 27/11/2018  Ruralcat

La FIAB presenta l’informe “Frau alimentari: concepte i prospectiva de la legislació vigent”

El passat dimarts 20 de novembre es va celebrar una jornada a Barcelona, organitzada per la FIAB (Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas), en què es va presentar l’informe “Frau alimentari: concepte i prospectiva de la legislació vigent”.

Moment de la presentació de la jornada

Moment de la presentació de la jornada

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agrolimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Carmel Mòdol, acompanyat del director general de la FIAB, Mauricio García de Quevedo, van ser els encarregats d’inaugurar la jornada.

A continuació, la subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari, Glòria Cugat, va fer la seva exposició sobre El control Oficial de la Qualitat i lluita contra el Frau a Catalunya, en què va destacar els objectius dels controls, les característiques i  les actuacions que es duen  a terme. Així, es va destacar que el control oficial i la lluita contra el frau aporten valor a les empreses del sector agroalimentari i donen garantia als consumidors de la qualitat dels productes.

En el torn de preguntes es va destacar la creació del Consell Català de l’Alimentació, un òrgan interdepartamental que liderarà el Departament d’Agricultura i que serà un instrument per dirigir la política alimentària a Catalunya.

A continuació,  el sergent en cap de l’Àrea de Salut i Consum dels Mossos d’Esquadra, Xavier Tarrés, va explicar les actuacions efectuades pels mossos d’esquadra en la lluita contra el frau alimentari.

Per finalitzar, els advocats de l’empresa EY, Marina Jáuregui i Ricardo Gómez, van presentar l’informe a tots els assistents.