FORMACIÓ | 02/01/2013  RuralCat

Un projecte de cultiu de safrà guanya a la 1a Mostra de Projectes Emprenedors de la FP

Carolina Domínguez, de l'Escola de Capacitació Agrària de Manresa, ha rebut amb el projecte "Eco de l'Alpujarra", centrat en el cultiu de safrà, el primer premi a la millor idea i projecte més viable en Cicle Formatiu de Grau Mitjà

La consellera Irene Rigau i participants de la mostra. Font: Departament d'Ensenyament.

La consellera Irene Rigau i participants de la mostra. Font: Departament d'Ensenyament.

Carolina Domínguez, de l'Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Manresa, ha rebut amb el projecte "Eco de l'Alpujarra", centrat en el cultiu de safrà, el primer premi a la millor idea i projecte més viable en Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de la 1a Mostra de Projectes Emprenedors de la Formació Professional de Catalunya, organitzada pel Departament d'Ensenyament.

 
Val a dir que la meitat de les iniciatives empresarials presentades a aquesta 1a Mostra de Projectes Emprenedors de la Formació Professional de Catalunya va escollir el sector agroalimentari per a desenvolupar-les. En total, s'hi van presentar 52 iniciatives, de les quals se’n van escollir 12 i, d'aquestes, 7 pertanyen al sector agroalimentari. Aquests finalistes han participat a la mostra amb projectes diversos, com ara la producció i distribució de pastissos petits personalitzats, el disseny i venda de projectes i minicentrals elèctriques renovables o la fabricació i distribució de culleretes comestibles.
 
El resultat d’aquesta Mostra de projectes emprenedors de la Formació Professional posa de relleu que el sector agroalimentari, com a primer sector industrial del país, és percebut cada cop més pels joves com un sector amb futur, el que és una molt bona notícia atès que permetrà mantenir i impulsar la vitalitat del sector agroalimentari i rural amb la incorporació de joves amb talent, formació i il·lusió. Aquestes iniciatives serveixen per a trencar la percepció que el sector agroalimentari era més del passat, i cada cop més és percebut com un sector bàsic per a l’economia de Catalunya, un sector molt innovador i en el qual els joves emprenedors poden desenvolupar el seu projecte professional i vital.
 
Els treballs els ha valorat un jurat tècnic i un jurat institucional format per representants de Pymec, de Foment, d’Acció 10 i del Departament d'Ensenyament. A la mostra hi han assistit nombroses empreses de diversos sectors que han pogut conèixer de primera mà els projectes i interessar-se pel seu contingut. Els guanyadors, a banda de rebre un certificat del Departament d’Ensenyament, tindran l’oportunitat de rebre assessorament i suport per fer realitat el projecte.