FORMACIÓ | 03/01/2013  RuralCat/DAAM

Cloenda de cursos de formació no reglada de l'ECA d'Alfarràs

L'Escola de Capacitació Agrària d'Alfarràs, a més d'impartir cicles formatius, també ha organitzat set cursos de formació contínua per a empresaris i professionals agraris

Imatge de l'ECA d'Alcarràs

Imatge de l'ECA d'Alcarràs

El dijous 20 de desembre del 2012 a les 7 de la tarda al Casino d'Alcarràs va tenir lloc la cloenda dels cursos de Formació Continuada que l’ECA d’Alfarràs ha organitzat al Baix Segrià durant l’any 2012.

 
L'Escola de Capacitació Agrària d'Alfarràs, a més d'impartir cicles formatius, també organitza Formació Contínua per a empresaris i professionals agraris. Aquest any 2012 ha organitzat un total de 7 cursos en diferents associacions. A més també ha col·laborat amb activitats de transferència tecnològica amb associacions del Baix Segrià com l’ADS d’Alcarràs i Torres de Segre, l’Associació de Boví d’Alcarràs, el CEAP, l’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs i la Cooperativa Fruits de Ponent  d’Alcarràs.
 
La novetat és que ara els cursos ja són compartits per totes les associacions. La idea és optimitzar els recursos entre els socis de les diferents associacions.
 
Van presidir la taula l’alcalde d’Alcarràs, el director de l’Escola de Capacitació, el director general de Qualitat i Indústries Alimentàries i els presidents de les associacions.
 
En els parlaments, es va destacar la potència del sector agropecuari i el dinamisme del teixit associatiu a la comarca així com la importància de la formació que reben per seguir fent productes de qualitat i innovar. Es va tornar a incidir en la necessitat de concentrar la producció a l’hora de comercialitzar la fruita. 
 
També es va agrair a l’escola i al Departament l’esforç que es realitza per la formació. El director general, abans que res, els va felicitar per la feina que fan ja que el sector primari és un sector imprescindible en temps de crisi com aquest i és un sector que treballa al territori i el cuida. Els va encoratjar també a seguir innovant, ja que la innovació més important prové de la feina del dia a dia de les empreses. 
 
Finalment, els va recordar que el Departament posa al seu servei el suport a l’emprenedoria.