PREMIS GASTRONÒMICS | 23/03/2010  MARM/RuralCat

Elena Espinosa lliura els premis als "Millors Formatges 2009"

La Formatgeria Catadoiro, de Vilalba (Lugo) ha rebut el Premi Aliment d'Espanya al "Millor Formatge 2009", acollit a la Denominació d'Origen San Simón Da Costa, que ha participat dins del grup de formatges de pasta premsada de vaca. Altres formatges guardonats pertanyen a València, Corunya, Toledo, Cadis, Ciudad Real, Fuerteventura, Osca i Cantabria.

Elena Espinosa durant l´entrega de premis. Font: MARM.

La Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha lliurat els premis en el marc d'Alimentària 2010. Aquests guardons busquen revalorar la tasca desenvolupada per professionals i entitats que participen a la cadena agroalimentària.

L'objectiu d'aquests premis és promocionar i donar a conèixer els formatges autòctons espanyols, els formatges ecològics i altres tipus de formatges que tenen una gran qualitat organolèptica, així com estimular els productors a elaborar i comercialitzar aquests productes.
També es vol valorar la tasca que han desenvolupat els professionals i les entitats que, d'una o una altra manera, participen en la cadena agroalimentària, així com els aspectes que tenen a veure amb l'agricultura ecològica i la conservació del medi ambient. Amb tot, es pretén que aquests guardons adquireixin una importància rellevant, tant dins del sector agroalimentari com de la societat en general.

Nou guardons per a tres categories diferents

A més del Premi Aliment d'Espanya al "Millor Formatge 2009" s'ha fet entrega d'un total de 9 de tres categories diferents: Formatges Autòctons Espanyols, Formatges de Producció Ecològica i Altres formatges.
Els guardonats als "Millors Formatges 2009" en la categoria de Formatges Autòctons Espanyols són: Formatgeria Artesana La Vall (formatges frescos), Aliments Ruta Xacobea (formatges de pasta tova), Formatges Lominchar (de pasta premsada d'ovella), Formatgeria Catadoiro (pasta premsada de vaca), Grup Ramaders de Fuerteventura (pasta premsada de cabra), Làcties García Baquero, (de pasta mesclada premsada), Francisco Javier Campo Campo (de pasta blava).
Finalment, el guardonat en la categoria de Formatges de producció ecològica ha estat Angelika Schaub, d'Arcs de la Frontera (Cadis) i el premi Altres formatges se l´ha endut Productes Lactis Los Valles, SL, d'Esposa (Osca).