FIRES | 23/03/2010  RuralCat

La innovació és una de les grans apostes d'Alimentària 2010

Un formatge de xocolata, un foie gras al bombó de Xixona i altres plats innovadors triomfen a Alimentària 2010. Aquest Saló internacional d'alimentació i begudes va ser inaugurat pel príncep Felip de Borbó i es podrà visitar fins al 26 de març al recinte firal Gran Via de l'Hospitalet.

El recinte firal. Font: Alimentària.

 

La innovació és una de les grans apostes del saló internacional d'enguany, per atraure a un públic més ampli i divers. Un exemple són els formatges embolcallats de xocolata per als més llaminers o picants i de color ataronjat per als amants del “tex-mex”. Altres novetats han estat la merenga en esprai, una aigua energètica amb més oxigen o unes llenques de pernil especials per cuinar plats asiàtics. 

D'altra banda, ahir es van atorgar els premis de la 6a edició dels Premis Innoval, que reconeix l'esforç de la industria en la concepció, desenvolupament i llançament al mercat de nous productes. Entre els premiats destaquen, per exemple, una crema de gamba vermella, comercialitzada en una edició única, numerada i limitada de 999 unitats, i un foie gras d'ànec al bombó de Xixona, que es pot prendre com aperitiu o com a postres.
Alimentària es el Saló internacional de l´alimentació i begudes més important d'Espanya i un  dels primers del món. Aquest any se celebra per primera vegada íntegrament al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, que es transforma en un centre internacional d´operacions per a la industria, la distribució i el comerç alimentaris. Prop de 4.000 empreses de 75 països ocupen 94.500 m2 d'espai d'exposició i s'espera la visita de 130.000 professionals procedents de més setantena de països.