CONCURS | 06/12/2018  Ruralcat

Les tres guanyadores del concurs de fotos d’Instagram reben els lots de productes locals

Les instagramers Mercè Pararols, Sara Boldú i Sonia Naches han rebut el premi del concurs, que constava d’un lot de productes DOP catalans per a cada guanyadora.

El premi ha consistit en un lot de productes locals i de proximitat de 8 Denominacions d’Origen Protegides

El premi ha consistit en un lot de productes locals i de proximitat de 8 Denominacions d’Origen Protegides

Les tres guanyadores del concurs de fotos de paisatge rural que RuralCat va llançar durant els mesos de juliol i agost d’enguany amb #ConcursRuralCat, Mercè Pararols (@mercepararols), Sara Boldú (@sabobovic)  i Sonia Naches (@sonistko), ja han rebut els seus respectius premis, que ha consistit en un lot de productes locals i de proximitat de 8 Denominacions d’Origen Protegides diferents: DOP les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de la Terra Alta, DOP Oli de l’Empordà, DOP Arròs del Delta de l’Ebre, DOP Mongeta del Ganxet i DOP Avellana de Reus

Les tres fotos guanyadores van ser premiades per la seva originalitat i qualitat d’entre un total de 670 fotos participants. 

Sonia Naches (@sonistko)

Mercè Pararols (@mercepararols)

Sara Boldú (@sabobovic) 

Les DOP són distintius de qualitat establerts per la Unió Europea que garanteixen el compliment d’uns criteris estrictes i permeten identificar els productes agroalimentaris produïts i elaborats seguint estrictes controls de qualitat.

LA DOP Avellana de Reus representa la producció de fruita seca més notable de Catalunya, per la seva reputació i la seva qualitat i s’elabora a les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta de les varietats d’avellana ‘Negreta’, la més cultivada, ‘Pauetet’, ‘Gironella’, ‘Morella’ i ‘Culplana’.

La DOP Oli de l’Empordà engloba els olis elaborats de l’Alt i el Baix Empordà i en alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. La qualitat i singularitat de l’oli de l’Empordà vénen avalades per les varietats específiques de la zona: ‘Argudell’, ‘Corivell’, ‘Verdal’ (Llei de Cadaqués) i ‘Arbequina’. 

El prestigi de l’oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina de la DOP Siurana és fruit de la seva qualitat organolèptica excepcional i d’una producció acurada i mil.lenària a les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, l’Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà amb les varietats ‘Arbequina’ (90%), ‘Rojal’ i ‘Morruda’ (10%).

La zona de producció de la DOP Les Garrigues té una gran reputació en l’elaboració d’oli verge extra de la varietat ‘Arbequina’, molt apreciat en el mercat. L’oli s’elabora i produeix als municipis de les comarques lleidatanes de les Garrigues, el Segrià sud i la part sud de l’Urgell.

La DOP del Baix Ebre i el Montsià premia l'esforç dels productors per conservar la tradició d'un conreu mil.lenari, que tot i el pas dels segles, encara conserva les seves arrels en aquestes dues comarques, que utilitzen les varietats ‘Morruda’ i ‘Farga’.

Les condicions climàtiques, l’orografia i la varietat d’oliva conreada ‘Empeltre’ han permès l’elaboració d’uns olis d’oliva verges extres, de gran qualitat, que estan reconeguts per la DOP Oli de Terra Alta, que es produeix en els municipis d’aquesta comarca i d’altres de la Ribera de l’Ebre.

La Mongeta del Ganxet amb DOP gaudeix d’una gran apreciació gastronòmica pel seu sabor suau, la seva persistent cremositat i la seva pell lleugerament rugosa i poc perceptible.

La característica principal de l’arròs amb DOP Delta de l’ Ebre és la seva categoria Extra, que no presenta mescles de varietats, amb els seus grans homogenis i sense defectes.