ESCOLES AGRÀRIES | 10/12/2018  Ruralcat

Escoles agràries catalanes i franceses cooperaran en matèria de formació

L’objectiu és preparar les bases d’un programa Erasmus+ que permetrà l’intercanvi d’alumnes i professors, estades d’estudiants en empreses de l’altre país i la col·laboració en la formació a distància.

Imatge de la reunió de col·laboració en matèria de formació agroalimentària i ecològica a Tesà (Font: DARP)

Imatge de la reunió de col·laboració en matèria de formació agroalimentària i ecològica a Tesà (Font: DARP)

Més d’una vintena de responsables d’escoles agràries catalanes i franceses, reunits a la localitat francesa de Tesà, han arribat a un acord de cooperació en matèria de formació agroalimentària i ecològica.

La trobada va tenir lloc el passat 21 de novembre al LEGTA Federico Garcia Lorca de Tesà (França). Durant el matí, els assistents van compartir experiències i presentar les seves propostes en una taula rodona estructurada en els grups de formació ecològica, formació en indústries agroalimentàries i formació a distància. També es van plantejar qüestions metodològiques, com la creació d'un comitè directiu i els terminis per al projecte. Per la tarda, es va realitzar una vista per conèixer les instal·lacions del liceu de Tesà. 

La delegació catalana estava formada per nou representants de les Escoles Agràries del DARP i encapçalada pel sub-director general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió, el cap del Servei de Formació Agrària, Joan Salvador Minguet, i el supervisor de les escoles agràries, Ricard González.

Per la part francesa, van assistir el representant del Ministeri d’Agricultura i Alimentació, James Chaigneaud, el director de l'EPLEFPA Perpinyà Rosselló, Thami Amine, el director del Liceu Federico Garcia Lorca de Tesà, Philippe Llanas, la directora del Liceu Claude Simon de Rivesaltes, Martine Blanc, el director del Centre de Formació per a Adults, Henri Chappert, i sis representats del professorat dels centres de formació.

 

Informació relacionada