DARP | 14/12/2018  Ruralcat

El Pla de Consum de Fruita i Llet a les escoles organitza tallers i visites a explotacions agrícoles i ramaderes

En aquest primer trimestre de curs, uns 1.350 escolars de 32 centres educatius de tot el territori català han participat en aquestes visites, i uns 4.000 escolars de 71 centres ho han fet en els tallers.

Moment de la presentació dels resultats (font: DARP)

Moment de la presentació dels resultats (font: DARP)

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Carmel Mòdol, juntament amb el director general de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), Manel Simon, han presentat a l’escola Camps Elisis de Lleida, les dades i la valoració de les mesures d’acompanyament executades aquest primer trimestre de curs dins del Pla de Consum de Fruita i Llet a les escoles, que se centren en tallers als centres escolars i visites a explotacions.

En el decurs de l’acte, que també ha comptat amb el president d’Afrucat, Francesc Forres, i amb el director de l’escola, Jordi Porta, Carmel Mòdol i Manel Simon han coincidit a posar en relleu que “Catalunya és qui més fons destina a aquest pla a l’Estat”.
 
com ha remarcat Carmel Mòdol, el Programa de consum de fruita i hortalisses als centres educatius de Catalunya compta aquest curs 2018-2019 amb la participació de 262.175 escolars de 3 a 12 anys, corresponents a 1.103 centres, i es preveu la distribució de 1.005 tones de producte, i un import total previst, incloses les mesures d’acompanyament, de més de 3 milions d’euros.

D’altra banda, paral·lelament, també existeix el Programa de consum de llet als centres educatius, en el qual aquest curs participen 61.520 escolars entre 1 i 12 anys de 402 d’arreu de Catalunya, es preveu distribuir-hi 839,74 tones de producte, i l’import previst supera 1,5 milions d’euros. Mòdol també ha anunciat que la setmana vinent es publicarà la convocatòria de les mesures d’acompanyament del Pla per a la resta del curs escolar.

Aquest curs escolar s’ha previst fer tres actuacions, dues de les quals s’han dirigit als nens, i han anat a càrrec d’AFRUCAT, i una tercera va dirigida a pares i professors. També s’han realitzat visites a explotacions agràries i ramaderes amb l’objectiu de reconnectar els nens amb el sector productiu i sensibilitzar de la importància d’una alimentació saludable

En aquest primer trimestre, han participat en aquestes visites uns 1.350 nens de 32 centres educatius de tot el territori. També es vol contribuir a educar els nens en temes com hàbits alimentaris saludables, cadenes alimentàries, producció sostenible o la lluita contra el malbaratament d’aliments, a través dels esmentats tallers realitzats en centres educatius, una actuació que en aquest trimestre s’ha realitzat en 71 centres educatius i hi han participat uns 4.000 nens d’arreu de Catalunya.