PREMIS | 17/12/2018  Ruralcat

El COEAC entrega el I Premi d’Excel·lència al millor Treball Final de Màster (TFM) en Enginyeria Agronòmica 2018

El jurat ha concedit el premi a Marc Sabartrés pel “Projecte de disseny d’un sistema de coberta fotovoltaica per a una bassa de reg situada a la Comunitat de Regants del Canal Algerri-Balaguer, al TM de Castelló de Farfanya (la Noguera)”.

Cartell del Màster en Enginyeria Agronòmica

Cartell del Màster en Enginyeria Agronòmica

Convocat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC), amb la col·laboració i el patrocini econòmic de l’IRTA, aquest premi té per objectiu estimular la vocació professional dels enginyers agrònoms i donar reconeixement de l’excel·lència al Millor Treball Final de Màster (TFM) de la titulació “Màster en Enginyeria Agronòmica” (MENAG), defensat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida. 

Al premi hi poden optar els estudiants del Màster MENAG de la Universitat de Lleida que hagin presentat i defensat el seu TFM a l’ETSEA durant el curs 2017-2018 i està dotat amb la quantitat de 2.500€ gràcies al patrocini econòmic de l’IRTA. A més, totes aquelles persones que s’han presentat al premi fi de màster tindran un any de col·legiació gratuïta.

Marc Sabartrés ha obtingut el premi d’aquesta primera edició amb el “Projecte de disseny d’un sistema de coberta fotovoltaica per a una bassa de reg situada a la Comunitat de Regants del Canal Algerri-Balaguer, al TM de Castelló de Farfanya (la Noguera)”.

L’entrega del guardó es va fer el passat 30 de novembre en el decurs de l’acte de Lliurament de Premis i distincions del COEAC, que va tenir lloc un cop finalitzada la Junta General celebrada a Barcelona.

La titulació d’Enginyer Agrònom, regulada per l’Orde CIN/325/2009, va ser creada al 1855 i compta amb una llarga tradició i acceptació social. Els titulats són considerats un element clau per a la millora de la competitivitat del conjunt d’empreses del sector agroalimentari.  

El perfil professional és d’un tècnic superior amb capacitat enginyera per a la gestió, el projecte i la planificació d’activitats agroalimentàries i mediambientals, incloent la producció agrícola i ramadera, la transformació d’aliments, el disseny d’infraestructures rurals, la gestió del territori, etc., en un context de sistemes agraris viables ambientalment i econòmica.