ESCOLES AGRÀRIES | 19/12/2018  Ruralcat

L’Escola Agrària de Tàrrega celebra el seu tercer Consell de Centre

Entre els temes que es van tractar en el Consell destaca la demanda de més professionals qualificats, major presència de noves tecnologies, flexibilitat i adaptació a nous perfils professionals i més èmfasi en la cooperació, la comercialització, la internacionalització i la gestió empresarial.

Un total de 25 persones van assistir al tercer Consell de Centre de l’Escola Agrària de Tàrrega, (font: EA de Tàrrega)

Un total de 25 persones van assistir al tercer Consell de Centre de l’Escola Agrària de Tàrrega, (font: EA de Tàrrega)

El Consell de Centre de l’Escola Agrària de Tàrrega, celebrat el passat 16 de novembre, ha permès avaluar el seu pla estratègic i les directrius de col·laboració amb organitzacions sectorials d’influència, en el moment actual i per als propers quatre anys. 

En aquesta reunió van participar de manera molt activa 25 persones, entre representants del centre i l’alumnat, el DARP i les administracions locals, tècnics i assessors, i els empresaris i les organitzacions professionals. 

D’aquest manera l’escola es planteja encarar diferents línies de treball per consolidar la formació inicial per a la Nova Pagesia, posar èmfasi en l’oferta específica per a joves, impulsar la formació del Campus Empresarial Agrari, augmentar el seu posicionament en els sectors de l’agricultura extensiva, l’alimentació i el regadiu, i reforçar les actuacions de transferència tecnològica arreu del territori; tot seguint la tendència cap a una agricultura 4.0, la bioeconomia i la sostenibilitat.

El director de l’escola, Ramon Cuadros, ha explicat que en el Consell es van abordar temes com el treball en xarxa i la cooperació, la importància dels joves en el relleu generacional, tenir treballadors qualificats en les empreses agràries, nous cultius i tecnologia per al regadiu,  l’ús de noves tecnologies en la formació, la transformació, la internacionalització i altres oportunitats de negoci en el món rural, o tenir en compte a altres destinataris de la formació agrària com per exemple persones de l’entorn urbà, entre d’altres aspectes d’interès. 

A més, durant la reunió, una exalumne que s’ha incorporat a l’empresa agrària va poder explicar com ha creat una nova marca i una cooperativa juntament amb un altre productor gràcies a la seva iniciativa empresarial en poma vermella en alçada i cunicultura. 

El Consell de Centre es reuneix cada dos anys i l’anterior va tenir lloc el 2016. Durant aquests dos anys, l’EA de Tàrrega ha obert més de 150 matrícules de Nova Pagesia, ha format a 883 alumnes de formació contínua, ha dirigit més de 1.200 hores de formació a distància, ha homologat 61 cursos d’altres entitats, ha tutoritzat 160 joves que s’incorporen al sector agroalimentari i ha realitzat un centenar d’activitats de transferència tecnològica.

D’altra banda, Tàrrega acull l’Oficina del Regant del DARP, des d’on s’organitzen i coordinen estratègies de formació i transferència tecnològica específiques, i actua com a espai de trobada i punt d’assessorament per als regants. També participa en el Pla de Formació Indústria Alimentària, contactant amb prescriptors per validar accions en funció de les necessitats detectades i promovent els cursos i jornades propis d’aquesta xarxa.