SANITAT VEGETAL | 08/01/2019  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de gener

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Afectació a la carxofa per 'Ascochyta cynarae'

Afectació a la carxofa per 'Ascochyta cynarae'

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins: 

Cultius llenyosos. Aquest mes destaca: fruita dolça (perera, pomera i presseguer), fruita seca (avellaner i noguera), olivera, cítrics (taronger, mandariner i llimoner) i vinya.
Cultius hortícoles. Aquest mes destaca: carxofa, ceba, calçot i porro, enciam, escarola, col i coliflor, tomàquet, patata de sembra, i maduixa.
Cultius d’espais verds. Aquest mes destaca: forestals (pi), parcs i jardins (castanyer d’Índies, palmera, xiprer, fruiters i arbustos ornamentals).
Cultius extensius. Aquest mes destaca: arròs, cerelas i colza, panís, ordi i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp. Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’ avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Facebook i Twitter (@ruralcat).