INDÚSTRIA CÀRNIA | 16/01/2013  RuralCat/Innovacc

Innovacc presenta una planta pilot que permet reduir costos en el tractament de salmorres a la indústria càrnia

Es tracta d'un equipament desenvolupat pel SART Medi Ambient de la Universitat de Vic

logotip d'Innovacc

El SART Medi Ambient de la Universitat de Vic ha dissenyat i construït una planta pilot que permet reduir costos en el tractament de les aigües residuals que són fruit dels processos de salat en la industria càrnia. El projecte ha comptat amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria.

El nou equipament permetrà fer assaigs a les empreses associades al clúster carni porcí INNOVACC -especialment les que es dediquen a la curació del perni- per veure quin seria el millor tractament d’aigües residuals en funció de les seves necessitats. La implantació d’aquestes solucions pot proporcionar millores mediambientals.

La presentació prevista per dijous 17 de gener, a les 16h a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic, estarà presidida pel rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, i comptarà amb la presència de Josep Maria Corominas, president d’Innovacc i alcalde d’Olot; Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària, Xavier Espuña, vicepresident d’Innovacc i director general d’Esteban Espuña SA; Guerau Arisa, Responsable d’execució del projecte al SART Medi Ambient de la UVic; i Eudald Casas, Gerent d’Innovacc
 
Després de la roda de premsa es farà una visita a la planta pilot.