Guardonats sis projectes d'estudiants en sostenibilitat i innovació
Els guanyadors de "Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants de l'àmbit agroalimentari de Catalunya" són Tània Àvila, amb el projecte Avaluació de la composició corporal in vivo en porcs de diferents sexes mitjançant tomografia computeritzada, i Carolina Domínguez, amb el projecte Eco de l'Alpujarra
Un moment de l'acte de lliurament dels guardons. Font: DAAM
Aquest mes de gener s’han lliurat els premis de la 5a edició de “Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari de Catalunya” a l’Auditori del Museu del Ter, a Manlleu.
Els premis han estat convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Unnim i l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu. S’han lliurat en dues categories, una de cicle formatiu de grau mitjà i l’altra de superior:
1a categoria, Cicle formatiu de grau mitjà
La guanyadora ha estat Carolina Domínguez Domínguez, del Centre de Capacitació Agrària de Manresa, amb el projecte Eco de l’Alpujarra, per ser molt factible la seva aplicació, a més de promoure els espais naturals de l’explotació i el seu entorn. L’activitat produeix els productes tradicionals mitjançant l’agroecologia, en uns espais econòmicament desfavorits. Retorna al conreu del safrà, ofereix un producte de qualitat, i arriba directament al consumidor amb les noves tecnologies.
Cal fer notar que aquest no és l’únic premi que ha assolit el porjecte, sinó també "La Nit dels nous professionals", promogut per la patronal CECOT i la 1a "Mostra de projectes d’emprenedors de la FP" del Departament d’Ensenyament, com a millor idea i com a projecte més viable.
També han estat guardonats com a primer i segon finalista en Jordi Martínez Llensa i l’Alejandro Javier Carrera, de les ECA de Santa Coloma de Farners i de Vallfogona de Balaguer, respectivament.
2a categoria, Cicle formatiu de grau superior
El primer premi del cicle formatiu de grau superior ha estat per a la Tània Àvila Gallego, de l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà, amb el projecte Avaluació de la composició corporal in vivo en porcs de diferents sexes mitjançant tomografia computeritzada, per la seva aplicabilitat en el sector agroalimentari. La base de la seva innovació en la producció porcina és que adapta les condicions de cria i engreix a la demanda del sector.
També han estat guardonats com a primer i segon finalista en Jaume Peri Mañes i la Natàlia Bargués Mayoral, de les ECA de Santa Coloma de Farners i de Vallfogona de Balaguer, respectivament.