PRODUCCIÓ ECOLÒGICA | 22/01/2013  RuralCat/Comissió Europea

La CE fa una consulta sobre l'agricultura ecològica

Mitjançant una enquesta per internet, la Comissió Europea vol conèixer la opinió dels ciutadans sobre com modificar la política sobre l'agricultura ecològica

L'euro fulla, el logotip europeu dels productes ecològics

L'euro fulla, el logotip europeu dels productes ecològics

L'agricultura i la producció ecològica tenen una funció econòmica significativa en el paisatge agrícola de la UE (Unió Europea). Poden oferir una alternativa orientada al mercat als productors agrícoles que desitgen respondre a la creixent demanda de productes d'alta qualitat respectuosos del medi ambient.

D'acord amb la política agrícola comuna (PAC), la producció ecològica rep ajuda financera de la UE i està recolzada per les seves polítiques i lleis. Amb això es pretén reforçar la confiança dels consumidors i crear unes condicions de competència lleial entre els productors d'agricultura ecològica dels 27 països de la UE. Les normes per a la producció ecològica s'estableixen en el Reglament (CE) número 834/2007 del Consell i en el Reglament (CE) número 889/2008 de la Comissió.

L'agricultura ecològica cobreix una part relativament limitada de les terres agràries de la UE (aproximadament un 5%) però la demanda dels consumidors ha anat augmentant progressivament. En la situació actual de recessió econòmica, la UE es pregunta si els consumidors continuaran inclinant-se cap a un major consum de productes ecològics.
 
Entre d’altres temes de l’enquesta destaquen les preguntes sobre la simplificació del marc legal, la coexistència dels cultius modificats genèticament, els sistemes de control i acords comercials, les normes d'etiquetatge o les importacions. 
 
La consulta online es mantindrà oberta fins al 10 d'abril de 2013. La Comissió té previst presentar les propostes sobre la modificació de la normativa al voltant de finals de 2013.
 
 
 

Informació relacionada