COMERCIALITZACIÓ INTERNACIONAL | 23/01/2013  AlimenCat/FoodLab

FoodLab organitza un seminari d'internacionalització

Per tal de donar eines a les empreses que pensin en fer un salt internacional, FoodLab organitza un seminari per posar a la seva disposició els recursos, noves tendències, serveis i entitats disponibles fer facilitar el camí cap a la internacionalització

Logotip de FoodLab

Internacionalitzar-se s’ha convertit en gairebé una obligació per a les empreses que volen reforçar la seva posició arribant a mercats estrangers i obrir noves vies de negoci fora dels camins tradicionals. Per facilitar aquest objectiu FoodLab ha organitzat un seminari el proper dimarts 5 de febrer , de 10:00 a 12:30 h a la seva seu de Riudellots de la Selva (c/ Bruc 23-25, Polígon industrial de Riudellots de la Selva - Girona).

Els ponents del seminari són: Ferran Rodero, delegat d’ACC1Ó a Girona; Jordi Bort, conseller delegat de la Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA); Lluís Lluch, CEO de Barcelona Business Landing, Lídia Aguilera, responsable de transferència de Knowledge Innovation Market: Marc Bigas, director d’innovació del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de; Jordi Baqué, cap de l’Àrea d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Girona; Alfons Calderón, agregat d’afers econòmics i comercials del Govern de Quebec; Samantha Brindle, agregada de comerç i inversió de UK Trade & Investment.

 

Què és el FoodLab?

FoodLab és un centre d’innovació en gastronomia industrial situat al terme municipal de Riudellots de la Selva, impulsat per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i el Consell Comarcal de la Selva, que vol convertir-se en un punt de trobada per a empreses gironines i d’arreu del territori català que tinguin relació amb el sector gastronòmic.
 
Va començar les seves activitats el febrer de l’any passat i ja ha acollit gairebé una quinzena de jornades de temàtiques diferents: des de sessions d’assessorament sobre finançament o packaging a tallers de creativitat i innovació, passant per demostracions de producte, entre d’altres. També  ha contactat amb més de 370 empreses de sectors vinculats amb l’alimentació amb l’objectiu de captar projectes que apostin de manera decidida per la innovació aprofitant les capacitats i oportunitats del centre. 
 

Situació estratègica del FoodLab

 Els sectors de l’alimentació i del turisme són claus en l’economia de la comarca de La Selva, ho demostra el fet que el 50% del PIB i de l’ocupació generada a la comarca provenen d’aquests dos sectors. Pel que fa a l’alimentació, actualment a La Selva hi ha més d’un centenar d’empreses del sector, que generen 1.550 milions d’euros de facturació i més de 4.700 llocs de treball a la comarca.
 
Aquestes dades mostren el pes de l’alimentació i el turisme a La Selva. És per això que s’ha decidit impulsar el sector a la comarca a través del FoodLab, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda pels professionals de la gastronomia industrial i del sector turístic. 
 
A més, cal destacar que Riudellots de la Selva és el municipi amb més concentració d’empreses càrnies de la comarca de la Selva, situades en un polígon industrial que genera més de 1.500 llocs de treball, i que compta amb una llarga i destacada trajectòria en aquest sector.