OLI | 31/01/2019  Ruralcat

Barcelona acollirà una jornada sensorial dedicada a l’oli verge extra

La jornada sensorial “Sobre l’AOVE a la restauració. Descobrint les qualitats sensorials” es celebrarà el proper 5 de febrer a la seu del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB de Barcelona.

La jornada tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h

La jornada tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h

Els olis d’oliva verge extra, els AOVE, són olis que tenen una complexa riquesa “sensorial”, perquè la seva elaboració i conservació permet obtenir unes característiques organolèptiques que els diferencien i els fan únics.

L’objectiu de la jornada és donar resposta a les següents preguntes: sabem apreciar la complexa riquesa sensorial dels AOVE? Hi ha un servei a sala que permeti potenciar, com es mereix, un producte d’aquesta qualitat? 

La jornada estarà dividida en tres parts. La primera permetrà conèixer de la mà dels experts aspectes sobre l’AOVE com la seva importància en la salut i la cultura mediterrània, com la manera de cultivar i produir afecta directament les seves característiques sensorials o com l'etiquetatge és un factor important en la seva qualitat sensorial. 

En una segona part, i per entendre com transmetre aquesta riquesa sensorial, professionals del món de la sala parlaran del llenguatge que cal usar en la descripció d'aquesta tipologia d'olis i com es pot fer un servei que doni valor als AOVE en un establiment de restauració. I, finalment, s’apreciaran les seves característiques sensorials úniques, en un tast dirigit per la Directora del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya, Mª Àngels Calvo, on es podran assaborir els AOVE. 

La jornada, que compta amb la col·laboració de l’IRTA, Libifood, el Campus de l’Alimentació, Olearum, Koppert Cress i La Gaeta, tindrà lloc al Campus CETT-UB de Barcelona el proper 5 de febrer de 9.30h a 14h.