OBSERVATORI FORESTAL | 22/02/2019  Ruralcat

La producció de bolets a Catalunya va assolir 167 kg/ha al 2018, sent una de les més productives dels últims anys

La producció anual de bolets al 2018 va superar amb escreix la xifra del 2017, quan es van comptabilitzar només 15 kg/ha, i és la segona amb major producció des del 1997, segons dades recollides per CTFC i posades a disposició de l’Observatori Forestal Català.

Al 2018 es van produir 10.709,67 tones de bolets comercials

Al 2018 es van produir 10.709,67 tones de bolets comercials

La producció de bolets va arribar als 167 kg/ha al 2018 a Catalunya. Aquesta és la segona xifra més alta aconseguida des del 1997, només superada al 2014 quan hi va haver una producció de 200 kg/ha, l’any amb major quantitat de bolets als boscos catalans. El 2003 va ser el tercer any més productiu de les darreres dues dècades, amb 119 kg/ha.

Així reflecteixen els resultats del seguiment que realitza el Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) des de fa més de 20 anys en parcel·les permanents repartides per tot Catalunya, encarregat per la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi i que recull en forma de gràfics l’Observatori Forestal Català.

                         

Pel que fa a la producció de bolets comercials, és a dir, aquelles espècies que normalment es poden trobar a les botigues, al 2018 es van produir 10.709,67 tones de bolets comercials. El 2014 va ser, novament, l’any que va assolir la xifra rècord amb 13.637,4 tones comercials. Per províncies, Lleida va ser la que va obtenir l’any passat major producció de bolets comercials, amb un total de 3.806,53 tones, seguit de Barcelona, amb 3.618,04, Tarragona amb 2.023,61 i, per últim Girona, amb 1.261,50 tones.

Cal dir que Catalunya gaudeix d'una coneguda tradició boletaire. La temporada de bolets comença amb les primeres pluges de la tardor i es pot allargar fins ben entrat l’hivern. Els bolets que es comercialitzen més freqüentment a Catalunya són: camagroc, carlet, cep, fredolic, llenega negra i blanca, ou de reig, pinetell, rossinyol, rovelló, sabatera i trompeta.

 

El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020