REG | 22/02/2019  Ruralcat

La consellera Jordà aposta per la creació d’una Agència Catalana de Regadiu

Teresa Jordà clou la jornada “Reg i futur”, a Mollerussa, on ha anunciat l’inici de plans directors i estudis generals de renovació de tot l’àmbit regable i d’alguns sectors concrets dels canals d’Urgell.

La consellera Jordà en un moment de la clausura de la 18a jornada 'Reg i futur’ (font: DARP)

La consellera Jordà en un moment de la clausura de la 18a jornada 'Reg i futur’ (font: DARP)

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha remarcat que Catalunya s’ha de dotar d’una Agència Catalana del Regadiu. Aquest nou òrgan serà “un espai de concertació, format per l’Administració, usuaris i personal tècnic”, ha remarcat. És a dir, “una agència de país, una estructura d’Estat per definir les inversions necessàries per a l’establiment de noves zones de regadiu i la millora de les existents”.

La consellera també ha apuntat que enguany es continuaran desenvolupant els regadius ja planificats com ara els del sector 6 del canal Segarra-Garrigues, que facilitaran el reg a 343 hectàrees, i ha destacat la posada en marxa aquesta primavera, de 700 hectàrees més d’aquest mateix canal, i la licitació la setmana vinent de les obres de modernització de 1.300 hectàrees dels canals de l’Horta de Lleida a Pinyana.

Així mateix, en aquest primer semestre de 2019, es resoldrà la convocatòria d’ajuts 2019-2021 adreçats a les Comunitats de Regants de tot Catalunya, dotada amb més d’11 M€.

Així ho ha anunciat la consellera durant la clausura de la jornada ‘Reg i futur’, organitzada per la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, a Mollerussa. 

Durant l’acte Jordà també ha  refermat el compromís del Departament d'Agricultura amb la modernització dels regadius de Catalunya: “la modernització dels regadius al segle XXI és una necessitat, perquè és imprescindible fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat. I és una oportunitat perquè en millora la gestió i racionalitza l’ús de l’aigua, permet la introducció de nous conreus i produccions i ajusta el consum a les necessitats”. 

Teresa Jordà ha explicat que, fins ara, s’han iniciat estudis i projectes per donar solucions a la problemàtica de la modernització de les xarxes de distribució dels canals d’Urgell, per un import de 3,4 M€.  

 

Informació relacionada

El més llegit

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

L’Oficina de l’Agricultura de Precisió es renova amb un disseny més visual i nous continguts

Les dones representen el 40% de l’ocupació al sector agroalimentari català