La producció i l'exportació càrnia catalana creixen el 2012
La producció de carn de Catalunya ha augmentat en un 2,8 per cent, apropant-se als dos milions de tones. Les exportacions van créixer un 5,2 per cent, assolint gairebé el milió de tones i superant els 2.200 milions d'euros, dada que també suposa un increment del 10 per cent en valor
Font: FECIC
Aquestes xifres de producció i d’exportació de carn i productes elaborats fetes públiques per la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) demostren la importància del sector, i en especial del porcí, per l’economia catalana.
En el seu conjunt, la producció de carn de Catalunya ha augmentat en un 2,8 per cent, apropant-se als dos milions de tones (en concret 1.987.358 tones), tenint en compte les produccions d’animals d’abast, com són les espècies porcina, vacuna, ovina, equina, caprina, aviram i conills.
Pel que fa al comerç exterior, ha continuat la tendència de creixement dels darrers anys, gràcies al nous mercats en països del Sud-est asiàtic o Amèrica Llatina i a la consolidació a Europa de l’Est i Rússia. El 2012 va tancar amb prop d’un milió de tones de carn exportada, el que presenta un augment del 5,2 per cent. En valor, les vendes a l’exterior van superar els 2.200 milions d’euros, un 10 per cent més que el 2011.
El porcí lidera els bons resultats econòmics