CAMPUS EMPRESARIAL AGRARI | 01/03/2019  Ruralcat

El Campus Empresarial Agrari obre un nou curs de presa de decisions en format semipresencial

La Xarxa d’Escoles Agràries engega un nou curs dins l’oferta formativa del Campus Empresarial Agrari. Es tracta d’un curs innovador que aporta coneixements pràctics i reals per a prendre decisions tècniques i econòmiques en la millora de les explotacions.

El curs Presa de decisions ha començat al gener amb 27 alumnes inscrits (font: EA de Tàrrega)

El curs Presa de decisions ha començat al gener amb 27 alumnes inscrits (font: EA de Tàrrega)

Un total de 27 joves de set comarques diferents han començat el curs Presa de decisions. Aquesta formació s’estructura en dues especialitats que es realitzen de forma simultània: per a l’explotació ramadera de boví de carn i per a l’explotació agrària extensiva de reg i de secà.

El curs, que integra aspectes curriculars de la gestió agrària amb aspectes tècnics i empra una metodologia activa semblant a la d’un seminari tècnic, compta amb la participació de fins a 23 experts i dos mentors (professionals en actiu) per a cada especialitat.

Es durà a terme fins al 23 de maig, en modalitat semipresencial. Cada setmana hi haurà una sessió presencial, que començarà amb l’exposició d’un tema per part d’un expert; els alumnes l’hauran desenvolupar des de la seva explotació mitjançant una plataforma pedagògica, on poden interactuar amb els mentors, experts i els altres companys del curs. Els resultats obtinguts es debatran conjuntament en una taula rodona en la propera sessió presencial, després de la presentació del nou tema a treballar. Hi hauran 17 sessions presencials que tindran lloc a l’Escola Agrària de Tàrrega i també en explotacions on es faran vistes tècniques específiques

D’aquesta manera l’aprenentatge és individual i col·lectiu, basat en experiències reals que es sotmeten a anàlisi i comparació des de diferents perspectives. Així el curs profundeix més en la situació del sector i les seves variades casuístiques, més enllà d’una necessitat concreta, i aporta eines i recursos diferents per a la presa de decisions actuals i futures.

Aquesta formació forma part de l’oferta d’enguany del Campus Empresarial Agrari i ha estat possible gràcies al treball en xarxa de les escoles agràries de Vallfogona de Balaguer, Olius, Alfarràs, Borges Blanques i Tàrrega per tal de difondre el curs i seleccionar als seus alumnes.