INNOVACIÓ I ALIMENTACIÓ | 11/03/2013  RuralCat/DAAM

Premi al millor jove artesà alimentari innovador per a Lluís Costa Gil

El DAAM ha concedit el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2012 a Lluís Costa Gil, pastisser de Sant Esteve de Palautordera, i un accèssit al finalista Jordi Morera Ransanz, flequer de Vilanova i la Geltrú

Productes de forn. Imatge d'arxiu. Autora: Marta Montmany

Productes de forn. Imatge d'arxiu. Autora: Marta Montmany

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va crear el Premi al millor jove artesà alimentari innovador amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, i guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Aquesta novena convocatòria pública del Premi té una dotació pressupostària de 4.000 euros. L’accèssit no té dotació pressupostària.

 
Val a dir que Lluís Costa Gil compta amb una excel·lent trajectòria professional i ha contribuït amb la seva tasca a potenciar el negoci familiar de pastisseria adaptant-lo als temps actuals, creant, adaptant i recuperant  diferents elaboracions. Pastisser inquiet que forma part del col·lectiu 21 Brix, format per joves pastissers que volen potenciar la pastisseria catalana i donar-la a conèixer a nivell estatal i internacional, ha participat en diferents concursos, formant part de l’equip que va guanyar la copa del món de Pastisseria a Lió el 2011.
 
I en el cas de Jordi Morera Ransanz, cinquena generació de flequers, cal destacar la recuperació del forn de llenya de la família, recuperació de peces de gran format, pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada així com pa amb IGP Pa de Pagès Català, i que participa activament amb la difusió de la cultura del pa mitjançant el bloc culturadelpa.com i la seva extensió en les xarxes socials.