Thomcord: una nova varietat de raïm saborosa i sense llavors
Dos dels raïms preferits d'EUA, el Concord, famós en sandvitxos de mantega de cacauet i gelea, i el Thompson, sense llavors i un clàssic de l'estiu, són l¿origen d¿una nova varietat anomenada Thomcord.
Font: ARS
Thomcord té la pell de color blau i negre, l¿agradable sabor, la frescor i el color viu de la polpa del raïm Concord, però moderat pel sabor suau i dolç del Thompson. El nou raïm s¿adapta sense problemes a les vinyes assolellades de Califòrnia, segons el horticultor David W. Ramming. Ramming dirigeix els estudis de conreu de noves varietats de raïms en el Centre de Ciències Agrícoles de la Vall San Joaquín en Parlier, Califòrnia. Thomcord va ser la sorpresa inesperada d'un experiment de laboratori realitzat per Ramming i Ronald L. Tarailo en els anys vuitanta. La seva intenció va ser fer un híbrid amb els raïms Thompson i Concord per esbrinar el procediment per a conrear nous raïms superiors sense llavors. L'experiment no només va descobrir el procés, sinó també va produir una nova planta, anomenada A29-67, que és el raïm Thomcord d'avui dia. Els científics van assajar A29-67 durant 17 anys en les vinyes de Califòrnia abans de decidir, al 2003, que la nova varietat estava llesta per als grangers i jardiners. Thomcord va ser un èxit en els mercats de grangers durant els anys d'experiments i, en pocs anys, pot començar a aparèixer a supermercats i altres establiments. ARS va començar el seu programa de conreu de noves varietats de raïms el 1923. Amb els anys, les investigacions han generat noves varietats de raïms vermells, blancs i negres per als conreadors professionals i els jardiners. Aquestes fruites dels estudis a Califòrnia inclouen alguns dels raïms sense llavors més populars d'avui dia.