FORMACIÓ I EMPRENEDORIA | 20/03/2013  Ruralcat/DAAM

El DAAM inicia l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives

Una trentena d'empresaris agraris cursen aquesta formació que es desenvoluparà al llarg dels anys 2013 i 2014 tractant aspectes relatius a la formació personal, la tecnologia, la gestió econòmica i empresarial, i la comercialització

Participants de l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives. Font: DAAM

Participants de l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives. Font: DAAM

El dia 13 de març, 31 agricultors inicien a l’Escola de Capacitació agrària de Tàrrega l’emprenedoria en explotacions agrícoles extensives. Aquesta és la 14a. emprenedoria que es promou des del  Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca , Alimentació i Medi Natural (DAAM), conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), un projecte que es va iniciar l’any 2006.

L’objectiu del curs es donar una formació multidisciplinària als empresaris agraris inscrits, i crear un grup dinàmic de treball per a que puguin esdevenir líders o referents en les seves comunitats o en el seu sector. 

La formació es desenvoluparà al llarg dels anys 2013 i 2014 tractant aspectes relatius a la formació personal, la tecnologia, la gestió econòmica i empresarial, així com aspectes relacionats amb la comercialització.
 
En aquesta emprenedoria en explotacions agrícoles extensives s’ha centrat en explotacions situades al secà però també es tractaran continguts de reg.
 
Els 31 empresaris agraris que cursen aquesta formació provenen de les comarques de Urgell, Segarra, Anoia, Noguera i Conca de Barberà, els quals suposen una activitat agrícola superior a les 6000 ha que en molts casos es diversifica amb l’explotació ramadera, especialment porcina, vedells i aviram.