DOCTORATS INDUSTRIALS | 12/03/2019  Ruralcat

Es lliuren els reconeixements del Pla de Doctorats Industrials a la promoció de 2015

El Pla de Doctorats Industrials impulsa projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), en els quals hi col·laboren les universitats catalanes, tant públiques com privades, i els centres de recerca, conjuntament amb empreses i institucions.

Foto de família dels integrants de la promoció dels Doctorats Industrials (font: Departament d'Empresa i Coneixement)

Foto de família dels integrants de la promoció dels Doctorats Industrials (font: Departament d'Empresa i Coneixement)

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat la implicació d’universitats, centres de recerca, doctorands i empreses en el Pla de Doctorats Industrials durant l’acte de lliurament de reconeixements a la promoció del Pla de Doctorats Industrials (DI), corresponent a la convocatòria de 2015. En l’acte, que va tenir lloc el passat 7 de març a la sala Petit Palau del Palau de la Música, es van reconèixer els doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) realitzats en el marc d’aquesta promoció del pla.

El Pla de Doctorats Industrials, que es va posar en marxa l’any 2012 amb un programa pilot, impulsa projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), en els quals hi col·laboren les universitats catalanes, tant públiques com privades, i els centres de recerca, conjuntament amb empreses i institucions de totes les dimensions, majoritàriament pimes (més del 50%), però també start-ups, fundacions o associacions sense ànim de lucre.

L’objectiu del Pla Doctorats Industrials és contribuir a la competitivitat del teixit empresarial i de recerca català, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa o institució. L’element essencial del Pla DI és el projecte de recerca de l’entorn empresarial en què el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, i que és objecte d’una tesi doctoral.

Els doctorats industrials permeten a les empreses accedir als grups de recerca capdavanters i a l’ús de les seves infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals. Als entorns acadèmics, els facilita la transferència de la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforça els seus vincles amb el món empresarial. Als doctorands els permet formar-se en un entorn altament innovador amb una doble supervisió, acadèmica i empresarial, en el marc d’un contracte laboral de tres anys i amb diversos avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.

El Pla està gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i compta amb la col·laboració del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). Així mateix, té el suport de les 12 universitats catalanes i del món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.
 

Informació relacionada