DOCTORATS INDUSTRIALS | 12/03/2019  Ruralcat

Es lliuren els reconeixements del Pla de Doctorats Industrials a la promoció de 2015

El Pla de Doctorats Industrials impulsa projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), en els quals hi col·laboren les universitats catalanes, tant públiques com privades, i els centres de recerca, conjuntament amb empreses i institucions.

Foto de família dels integrants de la promoció dels Doctorats Industrials (font: Departament d'Empresa i Coneixement)

Foto de família dels integrants de la promoció dels Doctorats Industrials (font: Departament d'Empresa i Coneixement)

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat la implicació d’universitats, centres de recerca, doctorands i empreses en el Pla de Doctorats Industrials durant l’acte de lliurament de reconeixements a la promoció del Pla de Doctorats Industrials (DI), corresponent a la convocatòria de 2015. En l’acte, que va tenir lloc el passat 7 de març a la sala Petit Palau del Palau de la Música, es van reconèixer els doctorands, directors de tesi i responsables de supervisar a l’empresa els 65 projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) realitzats en el marc d’aquesta promoció del pla.

El Pla de Doctorats Industrials, que es va posar en marxa l’any 2012 amb un programa pilot, impulsa projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), en els quals hi col·laboren les universitats catalanes, tant públiques com privades, i els centres de recerca, conjuntament amb empreses i institucions de totes les dimensions, majoritàriament pimes (més del 50%), però també start-ups, fundacions o associacions sense ànim de lucre.

L’objectiu del Pla Doctorats Industrials és contribuir a la competitivitat del teixit empresarial i de recerca català, reforçar els instruments per captar el talent que genera el país i situar els futurs doctors en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa o institució. L’element essencial del Pla DI és el projecte de recerca de l’entorn empresarial en què el doctorand desenvolupa la seva formació investigadora, en col·laboració amb una universitat o centre de recerca, i que és objecte d’una tesi doctoral.

Els doctorats industrials permeten a les empreses accedir als grups de recerca capdavanters i a l’ús de les seves infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals. Als entorns acadèmics, els facilita la transferència de la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforça els seus vincles amb el món empresarial. Als doctorands els permet formar-se en un entorn altament innovador amb una doble supervisió, acadèmica i empresarial, en el marc d’un contracte laboral de tres anys i amb diversos avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.

El Pla està gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i compta amb la col·laboració del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC). Així mateix, té el suport de les 12 universitats catalanes i del món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.
 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància