ESCOLES AGRÀRIES | 12/03/2019  Ruralcat

L’Escola Agrària d'Espiells impulsa la formació dual

Amb el nom “Model formatiu FP Dual: Rol clau de l’empresa. Dualitza’t!” l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech està realitzant una sèrie de jornades per apropar, implicar i fomentar el model formatiu dual a les empreses.

Moment d'una de les jornades (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

Moment d'una de les jornades (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

L’objectiu de les jornades “Model formatiu FP Dual: Rol clau de l’empresa. Dualitza’t!” és millorar el coneixement entre l’empresa i els alumnes, a més d’establir una col·laboració fructífera i ajustada a les necessitats reals del segle XXI. 

L’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech té convenis de formació Dual amb 16 cellers del Penedès adreçats als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Vitivinicultura

Els cellers amb els quals es disposa de conveni són Albet i Noya, Bodegues Sumarroca, Can Suriol, Cava Agustí Torelló Mata, Caves Blancher, Caves Nadal, Eudald Massana Noya, Codorniu, Bodegues Ca N’Estella, Gramona, Llopart, Parés Baltà, Raventós i Blanc, Recaredo, Torelló i Vilarnau.

La formació dual combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, donant una educació més enllà de les pràctiques tradicionals. 

D’aquesta manera s’augmenta la col·laboració entre el centre de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.