ALIMENTACIÓ | 02/04/2013  AlimenCat/FMR

Present i futur de l'alimentació a Catalunya

Què mengem i què menjarem en el futur? Un estudi, impulsat per la Fundació del Món Rural i desenvolupat per l'Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària, ha analitzat els canvis en la cultura alimentària catalana

Detall de la portada de l'estudi. Font: FMR

Detall de la portada de l'estudi. Font: FMR

Els ous, el peix, les llegums, l’arròs, el pa o l’aigua són alguns dels aliments que registren una tendència recessiva en el consum, mentre que augmenta el de productes com els derivats làctics, els plats preparats, la cervesa, les begudes refrescants, els aliments funcionals o els de IV gamma. 
 
L'estudi “Present i futur de l’alimentació a Catalunya. Estudi prospectiu” també analitza la situació actual, les tendències i evolució prevista de la producció agroalimentària a Catalunya. Un escenari on tenen una tendència creixent l’ordi, el blat, l’oli, la vinya, el porcí o els aliments funcionals i de IV gamma, i una tendència decreixent els ous, la pesca, la fruita seca, les hortalisses i els tubercles o les carns de boví, oví-cabrum i conill. 
 
El document reflexa una comparativa entre totes aquestes dates, tot emmarcant-les en els panorames estatal i europeu.  Finalment, es proposen possibles actuacions i intervencions, a portar a terme des de la pròpia administració i altres agents econòmics i socials, per a millorar des de la producció dels aliments fins al consum final, per tal de promoure i fomentar una dieta saludable.