TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 15/03/2019  Ruralcat

La Fira de Mollerussa celebra la 18ª edició de la jornada tècnica intercomarcal sobre el cultiu del panís

La temàtica ha girat al voltant de diferents problemàtiques tècniques que afecten actualment aquest sector productiu, com són la detecció i dispersió de noves espècies de males herbes o la creixent problemàtica d’atacs importants d’aranya.

Moment de la jornada

Moment de la jornada

Aquest passat dijous 7 de març es va celebrar a Mollerussa la XVIII edició de la Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el cultiu del panís. Aquesta jornada de referència gaudeix d’una gran tradició i continuïtat i ha esdevingut un punt de trobada d’agricultors i tècnics involucrats en aquest important sector agrícola de les comarques de regadiu dels canals d’Urgell. 

La jornada, inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP, s’ha emmarcat també dins el programa de jornades tècniques que ofereix la 147ª edició de la Fira Agrícola de Sant Josep de Mollerussa.

L’edició d’enguany ha comptat amb la presència de més de 200 tècnics i agricultors que han pogut seguir l’exposició de les sis ponències programades al llarg del matí. La temàtica de les intervencions ha girat al voltant de diferents problemàtiques tècniques que afecten actualment aquest sector productiu, com són la detecció i dispersió de noves espècies de males herbes que poden ser especialment problemàtiques en aquest cultiu, o la creixent problemàtica d’atacs importants d’aranya (Tetranychus urticae). 

També s’ha abordat  el problema de les resistències als herbicides detectades en canyota (Sorghum halepense), així com l’avaluació del comportament i adaptació dels nous híbrids que estan apareixent al mercat. Per últim, s’han exposat les novetats en la maquinària de sembra del panís derivades de la implementació de les noves tecnologies, així com l’anàlisi del valor fertilitzant i econòmic de la incorporació del rostoll al terreny.