ESCOLES AGRÀRIES | 19/03/2019  Ruralcat

L’Escola Agrària d’Espiells obre un nou curs de viticultura ecològica

Aquest mes de març, a Sant Sadurní d’Anoia, començarà un nou curs de 60 hores d’introducció a la viticultura ecològica. Els interessants poden inscriure-s’hi a l’EA Mercè Rossell i Domènech d’Espiells, a través d’un formulari en línia.

Vinya ecològica (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

Vinya ecològica (font: Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech)

Aquest curs, que s’estructura en sessions teòriques, pràctiques i de visites, vol transmetre els principis i coneixements necessaris per desenvolupar una viticultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, segons els criteris de l'agricultura ecològica. 
 
Així, en acabar el curs, els alumnes seran capaços de:
 
Conèixer el cultiu de la vinya, el seu cicle vegetatiu i reproductiu.
Identificar correctament les diverses parts del conreu.
Planificar una plantació.
Reconèixer les principals malalties i plagues que el poden afectar.
Fer una gestió del sòl amb adobat, reg i cobertes vegetals.
Realitzar cromatografies de sòls a la seva finca amb plena autonomia.
Tenir coneixements de la normativa PAE, així com de la PAC i els ajuts vinculats a la mateixa.
Establir paràmetres qualitatius durant tot el procés de producció ecològica, des de la verema fins a l’elaboració del vi.
Enfocar l’explotació des del punt de vista comercial i del màrqueting.
 
El curs compta amb la participació de més d’una dotzena de professionals de la de viticultura en diferents àmbits per impartir les matèries: Roger Rovira, tècnic en viticultura a Recaredo; Joan Reyes, del Servei de Sanitat Vegetal del DARP; Joan Anton Tarrida, tècnic en viticultura; Ignasi Casanovas, tècnic i docent a l'EA d’Alfarràs; Tomàs Llop, tècnic i agricultor; Xavier Bordes, tècnic en projectes de viticultura a Raimat; Clara Macià, tècnica al CCPAE; Josep Mª Galimany, tècnic en viticultura a Covides; Oscar Rodrigo, tècnic i docent a l'EA Mercè Rossell i Domènech d'Espiells; Eva Plazas, enòloga i responsable de qualitat a Caves Vilarnau; Joan Baldrich, tècnic al DARP; Lluís Serra, tècnic en viticultura; i David Baixas, tècnic.
 
Per més informació, podeu consultar el programa del curs o contactar amb la seva coordinadora (Montserrat Amat, telèfon 93 891 14 12/ macursosespiells@gmail.com).
 
Els interessats podeu inscriure-us-hi a l’Escola Agrària d’Espiells, emplenant el següent formulari. Recordeu que podeu seguir tota la informació l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech a través del seu web, Facebook (@escola.espiells), Twitter (@escolaespiells) i Instagram (@escolaespiells).
 
L'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en els ensenyaments de vinicultura, olis d’oliva i màrqueting i publicitat per a professionals de l’enologia.
 
El centre, que disposa de celler propi, ofereix formació reglada i contínua, en els formats presencial, semipresencial i dual, alhora que manté una estreta relació amb les empreses del sector per a la realització de pràctiques i altres activitats.
 

El més llegit

La Comissió Europea publica el seu pla per impulsar la producció ecològica

El projecte POCTEFA Tr3s local ha engegat una trentena d’iniciatives de suport als productors de Venda de proximitat

El DARP estableix els períodes hàbils de caça i vedes especials per a la temporada 2021-2021 a tot Catalunya