TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 22/03/2019  Ruralcat

L’IRTA organitza dues sessions demostratives de processament d’aliments per altes pressions

Les jornades demostratives, que s’emmarquen dins les activitats de demostració “Altes pressions hidrostàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors – HPPALIM” es celebraran els dies 27 i 28 de març a l’IRTA de Monells.

El processament per altes pressions és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària

El processament per altes pressions és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària

L’IRTA de Monells ofereix dues sessions demostratives gratuïtes de processament per altes pressions els propers dies 27 i 28 de març, en les quals, a més d’observar el processament en directe, s’explicaran els fonaments, requeriments i aplicacions de la tecnologia, s’avaluarà sensorialment productes tractats i es processarà producte de les empreses participants perquè se’l puguin endur i valorar durant la seva vida útil.

El processament per altes pressions és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària com l’extensió de la vida útil, millora de la qualitat i la seguretat, l’obtenció de productes mínimament processats (fresh-like), la reducció o eliminació de conservants (cleanlabel) i el desenvolupament de nous productes.

Actualment, les AP són una tecnologia a l’abast de totes les empreses agroalimentàries ja sigui a través de la compra d’equips o de la utilització a maquila (servei de lloguer per usos). En aquests moments els sectors que més apliquen aquesta tecnologia són el carni i el de sucs/begudes; això no obstant, la tecnologia té potencial per ser aplicada a molts altres sectors. 

Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “Altes pressions hidrostàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors - HPPALIM”, operació 01.02.01 de Transferència tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020 (convocatòria 2017).