ESCOLES AGRÀRIES | 26/03/2019  Ruralcat

Per primera vegada tot un cicle formatiu fa una estada de formació a l’estranger

Els alumnes de primer i segon del CFGM Tècnic/a en Producció agroecològica de l’Escola Agrària de Manresa han realitzat una estada de sis dies a l’Organic School de Kalo (Dinamarca). La visita els ha permès conèixer el sistema de producció porcina ecològica extensiva, del qual no hi ha exemples a Catalunya.

Els alumnes durant la vista a la granja de Troldgaard (font: EA de Manresa)

Els alumnes durant la vista a la granja de Troldgaard (font: EA de Manresa)

Aquest mes de març, 35 alumnes i els professors Jaume Brustenga i Raquel Servitja, i l’expert en porcicultura Ricard Carreras de l’Escola Agrària de Manresa han viatjat a Dinamarca, país capdavanter en producció porcina eclògica, per ampliar els seus coneixements.

Ho han fet a l’Organic School de Kalo, una escola pública que fa un cicle formatiu dual, semblant al que es voldria realitzar a Manresa, i que té unes instal·lacions molt ben equipades amb residència, menjador, zona esportiva i lúdica, a més d’una granja amb vaques de llet, gallines, conills i ovelles, 60 hectàrees de conreus extensius i altres terrenys amb horta i fruiters.

Així han pogut ampliar els seus coneixements pel que fa al cicle de vida, el benestar i el comportament, la reproducció, la gestació i el part, l’alimentació o la salut i les malalties del porcí en ecològic. A més, ho han complementat amb visites a les granges de Troldgaard, dedicada al porcí i l’oví, i Korsmedergaard, especialitzada en producció de verdura, grans i gallines. A més, els alumnes també han pogut realitzar alguna sortida cultural en el seu temps lliure. “Ha estat una experiència inoblidable i ens han cuidat molt bé. Mirarem de repetir-ho”, ha valorat Raquel Servitja, professora de l’EA de Manersa. 

L’Escola Agrària de Manresa és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en els ensenyaments de producció agrària ecològica i les energies renovables. Destaca per la seva finca de pràctiques, Can Poc Oli, amb una superfície de 4,5 hectàrees, gran diversitat de produccions i avalada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica.