ESCOLES AGRÀRIES | 26/03/2019  Ruralcat

Per primera vegada tot un cicle formatiu fa una estada de formació a l’estranger

Els alumnes de primer i segon del CFGM Tècnic/a en Producció agroecològica de l’Escola Agrària de Manresa han realitzat una estada de sis dies a l’Organic School de Kalo (Dinamarca). La visita els ha permès conèixer el sistema de producció porcina ecològica extensiva, del qual no hi ha exemples a Catalunya.

Els alumnes durant la vista a la granja de Troldgaard (font: EA de Manresa)

Els alumnes durant la vista a la granja de Troldgaard (font: EA de Manresa)

Aquest mes de març, 35 alumnes i els professors Jaume Brustenga i Raquel Servitja, i l’expert en porcicultura Ricard Carreras de l’Escola Agrària de Manresa han viatjat a Dinamarca, país capdavanter en producció porcina eclògica, per ampliar els seus coneixements.

Ho han fet a l’Organic School de Kalo, una escola pública que fa un cicle formatiu dual, semblant al que es voldria realitzar a Manresa, i que té unes instal·lacions molt ben equipades amb residència, menjador, zona esportiva i lúdica, a més d’una granja amb vaques de llet, gallines, conills i ovelles, 60 hectàrees de conreus extensius i altres terrenys amb horta i fruiters.

Així han pogut ampliar els seus coneixements pel que fa al cicle de vida, el benestar i el comportament, la reproducció, la gestació i el part, l’alimentació o la salut i les malalties del porcí en ecològic. A més, ho han complementat amb visites a les granges de Troldgaard, dedicada al porcí i l’oví, i Korsmedergaard, especialitzada en producció de verdura, grans i gallines. A més, els alumnes també han pogut realitzar alguna sortida cultural en el seu temps lliure. “Ha estat una experiència inoblidable i ens han cuidat molt bé. Mirarem de repetir-ho”, ha valorat Raquel Servitja, professora de l’EA de Manersa. 

L’Escola Agrària de Manresa és un centre públic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, especialitzat en els ensenyaments de producció agrària ecològica i les energies renovables. Destaca per la seva finca de pràctiques, Can Poc Oli, amb una superfície de 4,5 hectàrees, gran diversitat de produccions i avalada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica. 

 

El més llegit

La Comissió Europea publica el seu pla per impulsar la producció ecològica

El projecte POCTEFA Tr3s local ha engegat una trentena d’iniciatives de suport als productors de Venda de proximitat

El DARP estableix els períodes hàbils de caça i vedes especials per a la temporada 2021-2021 a tot Catalunya