ESCOLES AGRÀRIES | 27/03/2019  Ruralcat

Les escoles agràries donen a conèixer els seus projectes educatius durant les jornades de portes obertes

Entre els mesos de març i maig, diverses escoles agràries celebraran jornades de portes obertes per donar a conèixer els centres i la formació que ofereixen. El període de preinscripció serà a partir de la segona quinzena de maig i el de matriculació al juliol.

Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech

L’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer serà la primera en celebrar la jornada de portes obertes, el proper dissabte 30 de març. A les 10h es rebrà a les famílies i l’alumnat per realitzar una vista per les instal·lacions. Durant la jornada, els visitants rebran informació sobre el CFGM en Producció agropecuària i el CFGS en Ramaderia i assistència en sanitat animal, així com del calendari de preinscripció i matrícula. A les 12:30h tindrà lloc la cerimònia de lliurament de diplomes dels cursos de formació contínua de l’any 2018.

El dissabte 6 d’abril l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, ubicada a Espiells (Sant Sadurní d’Anoia), organitza la seva jornada de portes obertes. De 10 a 14h el centre oferirà un recorregut per les seves instal·lacions i informació sobre el CFGM en Olis d'oliva i vins, el CFGS en Màrqueting i publicitat (perfil enològic) i el CFGS en Vitivinicultura (dual). Els alumnes també realitzaran la presentació dels vins, caves i olis elaborats al centre.

La propera jornada de portes obertes serà a l’Escola Agrària del Solsonès, el dissabte 27 d’abril. A partir de les 11h el centre oferirà xerrades sobre el seu funcionament i els CFGS en Gestió forestal i medi natural i en Paisatgisme i medi rural. Com en el cas de les altres escoles, els visitants també tindran accés a les seves instal·lacions. 

L’Escola Agrària d’Amposta ha organitzat les jornades de portes obertes per als dies 24 i 25 d’abril, de 9 a 14h i de 15:30 a 18h. Aquest centre ofereix els CFGS en Paisatgisme i medi rural i en Producció agroecològica. Els interessats han de concertar la visita a través del telèfon 977 701 500 o el correu aecaamp.daam@gencat.cat.

El dijous 2 de maig, de 18 a 20h, és el torn de l’Escola Agrària de Manresa, on es realitza el CFGM en Producció Agroecològica. La jornada començarà amb una trobada a les instal·lacions de la finca de pràctiques de Can Poc Oli i posteriorment es visitaran les instal·lacions de la FUB. Per acabar, a les 20h hi haurà un temps per a consultes o comentaris individuals. Els interesants s’han d’inscriure a través de l’enllaç https://goo.gl/d3pP5o o bé escrivint a ccagraria.manresa@gencat.cat o trucant al telèfon 938 749 060.

La jornada de portes obertes de l’Escola Agrària de Gandesa serà el 4 de maig i compta amb la participació dels alumnes del CFGM en Olis d'oliva. Els de primer guiaran la visita a la finca de pràctiques i els de 2n a les altres instal·lacions del centre. Aquell dia també es farà la presentació dels treballs de síntesi dels alumnes de 2n i un pica-pica amb tast dels vins i altres productes de l’escola. 

El darrer dia de portes obertes serà l’11 de maig a l’Escola Agrària d’Alfarràs, que ofereix el CFGM en Producció agroecològica i el CFGS en Paisatgisme i medi rural, i a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, que ofereix el CFGS en Jardineria i floristeria i el CFGS en Gestió Forestal i del medi natural.

Al llarg de tot l’any les 14 Escoles Agràries del DARP ofereixen informació sobre les seves activitats, ja siguin de formació inicial o contínua. Alguns dels centres celebren jornades de portes obertes per destacar la seva oferta en cicles formatius inicials i recordar el calendari d’inscripció. 

Enguany, el període de preinscripcions per als cicles formatius de grau mitjà (CFGM) és del 14 al 21 de maig i per als cicles formatius de grau superior (CFGS) del 29 de maig al 5 de juny. Les matriculacions seran del 9 al 15 de juliol i del 18 al 23 de juliol, respectivament.