AGENDA | 27/03/2019  Ruralcat

El proper 11 d’abril tindrà lloc el seminari tècnic “silvopastoralisme preventiu” a Girona

La jornada, que vol debatre i compartir experiències sobre el silvopastoralisme com a eina de prevenció d’incendis, es realitza en el marc dels projectes ALBERAPASTUR i RAMATS DE FOC.

El projecte ALBERAPASTUR treballa la implantació de la silvopastura al Massís de l’Albera

El projecte ALBERAPASTUR treballa la implantació de la silvopastura al Massís de l’Albera

El proper 11 d’abril tindrà lloc el seminari tècnic “silvopastoralisme preventiu” a l’edifici de la Generalitat a Girona. Aquesta jornada es realitza en el marc del projecte transfronterer ALBERAPASTUR que, entre d’altres objectius, treballa la implantació de la silvopastura al Massís de l’Albera, i el projecte RAMATS DE FOC, un projecte en fase de prova pilot que treballa la comercialització dels productes procedents de ramats que contribueixen a la prevenció dels incendis a Girona.

L’objectiu del seminari és compartir experiències i debatre reptes comuns, tant a l’Estat espanyol com a França. El silvopastoralisme preventiu s’implanta com a eina de gestió forestal i de prevenció d’incendis, i constitueix alhora un complement per l’alimentació de bestiar a les pastures.

El projecte ALBERAPASTUR està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).