CAMPANYA PUBLICITÀRIA | 08/04/2010  Gencat/Ruralcat

Neix la campanya "A Catalunya, fem créixer el verd"

Avui engega la campanya publicitària "A Catalunya, fem créixer el verd". Per primera vegada tot el sector de la flor i la planta ornamental impulsa una campanya conjunta per tal de generar un canvi cultural i d'actitud entre els ciutadans amb l'objectiu d'incrementar-ne el consum, a més de combatre la percepció que la jardineria implica un malbaratament de l'aigua.

flors040710 supral

 

Aquest producte neix amb vocació de continuïtat amb l'objectiu de promoure un canvi a Catalunya respecte de la utilització del verd. La campanya consta de falques radiofòniques i anuncis als mitjans escrits més llegits d'abast tant català com comarcal. També s'han elaborat bosses reutilitzables i adhesius per als punts de venda i per als vehicles. Tota la informació es podrà consultar al nou lloc web www.choc.cat, que inclou fitxes senzilles sobre les espècies més adients o bé una guia de bones pràctiques del verd.
 
El secretari general del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Xavier Castella, ha presidit, a Vilassar de Mar, la presentació de la campanya, impulsada per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del DAR, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i d'Innovació, Universitats i Empresa. En concret, la CHOC aplega les principals associacions tant de productors com de comercialitzadors i gremis catalans. Les diverses entitats de la confederació que l'han fet possible són el Gremi de Jardineria de Catalunya, l'Associació Espanyola de Centres de Jardineria, la Federació d'Agricultors Viveristes de Catalunya, Mercabarna-Flor, i el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.
 

Consum actual de plantes i flors

 
Actualment, l'índex de consum per càpita d’aquests productes a l'Estat espanyol se situa a la cua dels d'Europa. Així, amb aquesta campanya, la CHOC vol recordar la importància cabdal del verd a la vida, i alhora promoure els espais naturals, l'ús d’espècies autòctones en jardineria, i conscienciar els usuaris respecte al consum responsable de l’aigua.
 
Va ser a finals de 2008, moment en què el sector patia les conseqüències del Decret de sequera i s'endinsava en la crisi econòmica global que va perjudicar moltes empreses de flors i plantes, quan es va gestar la idea de la campanya i es va convocar el concurs d'idees entre diferents agències de publicitat.
 
Segons dades de l’any 2008, Catalunya compta amb 566 hectàrees dedicades a flor i planta, amb un clar predomini de la planta ornamental enfront de la flor. Catalunya ocupa el 12 per cent de la superfície espanyola dedicada a la flor i la planta, i produeix el 25 per cent de la producció total de l'estat. El sector català de la flor i la planta ornamental es concentra, fonamentalment, al Maresme i el Baix Llobregat. L'any 2008, el sector va representar el 2,4 cent de la producció final agrària catalana. Per a Catalunya, els mercats són França, Itàlia i Portugal. Val a dir que es traca d’un subsector important del sector agroalimentari català, el primer sector industrial de Catalunya.