ESCOLES AGRÀRIES | 01/04/2019  Ruralcat

La trobada d’escoles forestals estrena un nou format

L’EA del Solsonès ha estat l’amfitriona de la V trobada d’escoles de cicles forestals, que ha aplegat també alumnes i professors de les escoles d’Amposta, Santa Coloma de Farners i del Pirineu.

Imatge de les proves i el lliurament de premis de la V trobada d’escoles de cicles forestals (font: Escola Agrària dels Solsonès)

Imatge de les proves i el lliurament de premis de la V trobada d’escoles de cicles forestals (font: Escola Agrària dels Solsonès)

El passat dijous 21 de març, una norantena de participants, entre professorat i alumnat, es van reunir a la V trobada d’escoles de cicles forestals. La jornada va començar amb un esmorzar de benvinguda, que va donar pas a la competició, on hi participaven vuit equips formats per una desena d’alumnes i professors de diferents escoles. 

La primera prova va ser la de desbrancat i tall de precisió amb motoserra, a l’estil dels campionats europeus en aquesta disciplina. La segona consistia en l’abatiment de dos troncs de set metres. En la tercera, els equips havien d’estimar el cubicatge, el pes i l’edat d’uns arbres que hi havia a terra. La quarta va ser un circuït d’orientació per l’escola durant el qual els concursants havien de respondre preguntes de botànica, fauna, gestió cinegètica i aprofitament forestal. Finalment, abans del dinar, es van lliurar els premis. 

                       

                         Imatges de les proves i el lliurament de premis de la V trobada d’escoles de cicles forestals (font: Escola Agrària dels Solsonès)

“La trobada forestal d’aquest any va estar molt bé. Els alumnes del Solsonès vam invertir moltes hores a organitzar-ho tot i estem molt contents que sortís tant bé. Pensem que és molt interessant i que cal repetir-ho cada any”, expliquen Carlos González i Aleix Sánchez, alumnes de segon del CFGS en Gestió forestal i medi natural.  

Per part dels organitzadors, la valoració també ha estat molt positiva. “Els equips estaven formats per alumnes de les diferents escoles i això va fer que interactuessin entre ells, fet que va ser molt gratificant”, comenta Isabel Rovira, directora de l’EA del Solsonès, qui afegeix que les proves suposaven un repte pels diferents grups i s’ho van agafar “amb moltes ganes, esperit col·laboratiu i bon humor”.

Aquesta ha estat la cinquena trobada d’escoles amb cicles de formació forestal i la segona celebrada a l’EA del Solsonès, que en va ser la promotora. Cada any s’ha organitzat en una escola diferent i al 2020 l’EAF de Santa Coloma de Farnés serà l’amfitriona.