ESCOLES AGRÀRIES | 05/04/2019  Ruralcat

L’EA del Pirineu ha acollit una jornada de seguiment del projecte europeu INNOLACT

La jornada, celebrada els passats dies 3 i 4, va comptar amb l’assistència dels tres socis d’ambdós costats de la frontera entre Espanya i França per fer un repàs dels resultats del projecte. INNOLACT té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer.

Foto de la trobada

Foto de la trobada

L’Escola Agrària del Pirineu va acollir el passat dia 3 una sessió de coordinació i seguiment del projecte INNOLACT “Millora de la competitivitat del sector làctic tradicional promovent la innovació i diversificació dels seus productes” durant la qual es van repassar les feines fetes i els resultats del projecte. A la reunió hi van ser presents els socis del País Basc, Iparralde i Catalunya. La reunió va continuar ahir a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell per tal de planificar la jornada de cloenda del projecte que tindrà lloc el proper 3 de maig a Idiazabal.

En conjunt els objectius del projecte s’han aconseguit amb escreix, tal com ho demostren els indicadors de resultats. Bona part de la documentació generada durant el projecte ja es pot trobar al web d’INNOLACT, així com les ressenyes de les activitats que s’han dut a terme amb els formatgers artesans de les tres regions.

INNOLACT és un projecte europeu, co-finançat pel programa Programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte, que tindrà una durada de 3 anys, té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. A través de la col·laboració dels agents a ambdós costats de la frontera entre Espanya i França, és vol oferir formació al sector lleter i desenvolupar conjuntament productes comercialitzables i solucions innovadores adaptades a les necessitats i capacitats del sector.