El Meat Business Forum reuneix la indústria càrnia mundial a l’Hospitalet de Llobregat
100 compradors de 28 països extracomunitaris participaran avui i demà en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector carni a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.
Cartell del programa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb les associacions empresarials ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT, organitzen la tercera edició de Meat Business Forum, un esdeveniment que posa en contacte 22 empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats de 28 països diferents.
Durant avui i demà el Meat Business Forum desenvoluparà un extens programa de reunions sectorials, taules rodones i trobades empresarials. Addicionalment a les rondes de reunions de negoci, Meat Business Forum acollirà un programa de seminaris sobre diferents regions amb ponents experts. Els assistents podran conèixer les xifres, projeccions i tendències a Orient Mitjà, Llatinoamèrica i Àfrica subsahariana en l’àmbit agroalimentari, tant des del punt de vista de la demanda com de l’estructura de distribució.
La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 7.028 milions d’euros. Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses.
Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. Catalunya exporta el 51,53% en volum i el 48,82% en valor del total de la carn exportada per Espanya i el 22,56% en volum i 26,23% en valor de la de la Unió Europea.