El Celler de Can Roca, el millor restaurant del món
El Celler de Can Roca és al capdavant de la llista dels 50 millors restaurants del món, segons la publicació anglesa 'Restaurant Magazine'. Es tracta del mateix reconeixement atorgat a El Bulli entre el 2006 i el 2009
Els germans Roca. Font: El celler de Can Roca
Els germans Joan, Josep i Jordi Roca han recollit emocionats el guardó a Londres i l’han dedicat a la seva família i a tot l’equip del seu restaurant gironí.
En segon lloc ha quedat el restaurant danès Noma, que va prendre el número 1 a El Bulli de Ferran Adrià i el va mantenir les tres últimes edicions. El tercer lloc del podi ha estat per a l'italià Osteria Francescana.
En el llistat dels 50 millors restaurants del 2013 també es troben els bascos Mugaritz (4t), Arzak (8è) i Asador Etxebarri d'Atxondo (44è) i el valencià Quique Dacosta (26è).
La llista dels 50 millors restaurants del món s'elabora a partir de l'opinió de més de 900 professionals de tot el món.
La cuina catalana, a l'avantguarda de l'alta gastronomia
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que el reconeixement de El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món, segons la prestigiosa revista Restaurant Magazine, és una menció més que merescuda.
Per Pelegrí, que ha volgut felicitar a tot l’equip de El Celler de Can Roca, i en especial als seus tres propietaris, feia temps que els germans Roca mereixien aquest reconeixement, ja que fa anys que gràcies al seu esforç i tenacitat han contribuït a situar la cuina catalana al cim de l’alta gastronomia. “Aquest reconeixement garanteix la continuïtat de l’excel·lència de la nostra cuina. És un camí que va iniciar Ferran Adrià i que continuarà gràcies al talent que dia a dia estan mostrant els nostres cuiners”.
El conseller també ha volgut destacat que El Celler de Can Roca sempre ha apostat pels productes de proximitat. En aquest sentit, ha destacat que l’èxit internacional de la cuina catalana no s’hauria produït sense l’existència d’un sector agrari que produeix aliments sans, bons i de qualitat. “No hi hauria cuina catalana sense uns productes de qualitat i proximitat, vinculats a un territori concret, que conformen una riquesa i un patrimoni històric, cultural, econòmic i social”.