FRUITA 10 | 09/04/2010  RuralCat

Publicat el programa del I Congrés internacional de fruita dolça

Ja es pot consultar el programa del primer Congrés internacional de fruita dolça de Catalunya, Fruita 10, que es celebrarà els dies 6 i 7 de maig al Palau de Congressos de Lleida.

Préssec040910cont

 

El dijous 6 de maig, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya (DAR), Joaquim Llena, donarà la benvinguda als assistents i inaugurarà el congrés. Durant aquesta primera jornada hi ha previstes tot un seguit de xerrades al voltant de la fruita fresca al món, sobre les exportacions i els mercat de la fruita a l'Orient Mitjà, Rússia i Àsia. La jornada finalitzarà amb una taula rodona en la que hi participaran, a més d'alguns dels ponents de les xerrades anteriors, Joan Gené, director general del DAR i president de Prodeca, Chris White, director general de Market IL i un representant del sector fructícola català. Antoni Díaz, director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, serà l'encarregat de tancar la jornada.
 
El divendres 7 de maig, al mateix Palau de Congressos, tindrà lloc la 4a Trobada internacional d'operadors de fruita a Lleida on es realitzaran xerrades entre operadors i productors. Els temes clau de la jornada seran l'alimentació mediterrània com a font de salut, els beneficis per a la salut d'una dieta rica en fruita, les propietats de la fruita segons les formes de preparació i transformació, i el projecte europeu per augmentar el consum de fruita, Isafruit.

 

Espai d'intercanvi comercial

Fruita 10 és un congrés de fruita que vol donar a conèixer i afrontar amb èxit els reptes en comerç i consum de fruita els anys vinents. La trobada serà un espai d'intercanvi comercial per a l'establiment de contactes amb operadors de nous mercats per a les produccions de Catalunya.
 
Durant el congrés, experts en comerç internacional i en anàlisi de mercats parlaran de com orientar la nostra fruita al gust del consumidor de diferents països d'Orient Mitjà i d'Àsia.