AJUTS | 13/04/2019  Ruralcat

El Departament d'Agricultura abona 14,4 milions d'euros dels ajuts directes de la PAC del 2018

Amb aquest pagament ja s'ha abonat el 100% dels ajuts directes dissociats i dels ajuts associats al sector agrícola i al sector de l'oví i del cabrum corresponents a l’any 2018.

S’han abonat els ajuts de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i dels ajuts associats ramaders per a explotacions d’oví, de cabrum, i explotacions d’oví i cabrum

S’han abonat els ajuts de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i dels ajuts associats ramaders per a explotacions d’oví, de cabrum, i explotacions d’oví i cabrum

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha abonat el saldo pendent dels ajuts directes dissociats de la campanya 2018 de pagament bàsic, pagament verd, complement de joves i dels ajuts associats ramaders per a explotacions d’oví, de cabrum, i explotacions d’oví i cabrum amb drets especials 2014 per un import total de 14.358.920 euros a 32.967 beneficiaris.

Aquests ajuts, que formen part del primer pilar de la Política Agrària Comuna (PAC), estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

Amb aquest pagament  dels ajuts directes de la campanya 2018 s’haurà pagat el 100% dels ajuts dissociats, excepte els del sector boví, tant d’engreix com de llet, i de vaques alletants. En les properes setmanes, quan el FEGA estableixi l’import unitari definitiu pel sector boví, es pagarà el 10% dels imports pendents.

L’import total pagat dels ajuts directes dissociats a l’any 2018 suposen 235.584.675 euros a un total de 41.818 beneficiaris a tot Catalunya. 

Les resolucions d’aquest pagament dels ajuts de pagament bàsic, pagament verd i complement de Joves es podran consultar a partir del dilluns15 d’abril, a través de l'aplicació DUN autenticant-se a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la seu electrònica.

 

Informació relacionada