TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 13/04/2019  Ruralcat

Monells ha acollit una jornada sobre el desenvolupament de nous productes dins el projecte CREATIVACIÓ

Aquesta sessió forma part de CREATIVACIÓ, un projecte demostratiu liderat per l’IRTA amb el suport del Departament d’Agricultura i el fons FEADER que pretén fomentar la creativitat dirigida a la innovació en el desenvolupament de nous productes per a agrupacions de productors agroalimentaris.

Foto durant la jornada (font: IRTA)

Foto durant la jornada (font: IRTA)

El passat 19 de març l’IRTA Monells va acollir la jornada ”El paper de l’anàlisi sensorial i dels tractaments tèrmics en el desenvolupament de nous productes”, que forma part del projecte demostratiu “CREATIVACIÓ: La creativitat dirigida a la innovació en el desenvolupament de nous productes per a agrupacions de productors agroalimentaris”, que porta a terme l’IRTA amb el suport del Departament d’Agricultura i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu principal d’aquesta activitat és posar a la disposició del sector primari català, els coneixements científics i l’experiència de que disposa l’IRTA en l’ús de metodologies de creativitat com a eina bàsica en el procés de innovació. Un altre dels objectius principals del projecte demostratiu és valoritzar la carn de poltre produïda a les explotacions del Pirineu Català. Segons un estudi previ de l’IRTA, aquesta carn és una de les més saludables pel seu alt contingut en ferro, en antioxidants i en àcids grassos poliinsaturats del tipus omega 3 i pel seu baix contingut en greix.

A partir del coneixement adquirit durant aquesta jornada es va celebrar un concurs per a escollir el millor estofat de poltre i per a desenvolupar-lo posteriorment com un producte envasat a punt per consumir. A la competició hi va participar l’Associació de criadors de Cavall Català, així com 15 carnisseries i diversos restaurants d’arreu de Catalunya.

La propera sessió demostrativa tindrà lloc el 8 de maig a l’IRTA Monells, amb el títol “L’envasament i la Seguretat Alimentària en el desenvolupament de nous productes”. L’objectiu d’aquesta jornada és posar a disposició dels participants, de manera aplicada i pràctica, els coneixements científics i l’experiència de l’IRTA en el procés de desenvolupament de nous productes, concretament en relació amb l’envasament i la vida útil.